Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Faiz savaşında kat be kat artış devam ediyor! Getiriler aylık maaşları solluyor!

KKM'lerden çıkışların sürdüğü şu günlerde mevduat hesaplarına yönelimler artmaya devam ediyor. Bu kapsamda bankalar tarafından ödenen mevduat getirileri Şubat ayında da değişkenlik gösteriyor

Yayın Tarihi: 27.02.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 27.02.2024 14:41

Faiz savaşında kat be kat artış devam ediyor! Getiriler aylık maaşları solluyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 23 Şubat'ta yeni başkanın öncülüğünde ilk toplantısını gerçekleştirdi. TCMB Yeni Başkanı Fatih Karahan tarafından toplantı sonrasında yapılan açıklamada 8 ayın zincirlerinin kırıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay yüzde 45'e yükseltilen politika faizleri Şubat ayı için sabit bırakıldı. Toplantıda yapılan açıklamalar sonrasında güncel mevduat faizleri merak edilirken bankalar da Şubat ayı güncel mevduat faizi oranlarını da tek tek açıkladı. Şubat'ın ilk yarısında düşüş eğilimine giren banka mevduat faizleri, ayın ikinci yarısı itibari ile arttığı gözlemlendi. TL'nin değerlenmesi adına alınan önlemlerde KKM'den çıkış ve mevduata girişin devam ettiği gözer önüne serilirken, bankaların güncel faiz oranları da yatırım yapmak isteyen vatandaşın yakın metrajına girmeye başladı.

Bankalar aylık mevduat faizi güncel rakamlarına istinaden bireysel ya da yeni müşteri odaklı olarak faiz kampanyalarını açıklamaya devam ediyor. Özellikle de paranın daha çok bankada kalıp, işlenmesi adına uzun vadelere sunulan mevduat faizleri yüzde 50 üzerine çıkarken, bu kapsamda aylık maaş olarak sunulan 32 günlük mevduat getirileri için de hesaplamalar gün gün yapılmaya devam ediyor. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor. Bankaların mevduat faizi oranları nedir?

tl

MEVDUAT FAİZİ ORANLARI

Gün gün mevduat faizi oranları merak ediliyor. Bu kapsamda yatırımı olan vatandaş tutarı kadar faiz araştırmasını sürdürüyor. Kıyıda senelerin birikimi olan ya da bir yerden toplu ödeme alan vatandaş 32 günlük getirisini araştırıyor. Kıyıda 600 bin lirası olan vatandaş aylık maaş kazanmak adına kendisine sunulan getiri hesaplamalarına devam ediyor.

TL

Geçtiğimiz ay içerisinde yüzde 43'lere kadar gerileyen mevduat faizi hesaplamalarında toplantı akabinde rakamlarda artış gözlemleniyor. Özellikle de yeni müşterilere özel olarak bir çok banka 47-48 faiz aralığını tercih ediyor. OnPlus mevduat yarışında yeni müşteriye en özel faiz imkanını sunuyor. Banka; yüzde 48 faiz oranı ile aylık 23.987 TL getiri sağlıyor.

BANKALARIN SUNDUĞU FAİZ ORANLARI

Alternatif Bank yüzde 47 ile ikinci sırada yer alıyor. Bu faiz oranı ile aylık 23.487 TL getiri imkanı sunuluyor. ODEA BANK'ta yüzde 47 faiz imkanı sağlıyor. Fibabanka ve Anadolubank faiz oranlarını yüzde 46 olarak açıklarken 22.987 TL 32 günlük getiri hesaplaması yapılıyor. Diğer bankalar ise yüzde 45 ve aşağısı olarak faiz veriyor. Bankanın mobil uygulaması üzerinden kişiye özel sunulan faiz imkanlarından faydalanabilir ya da en yakın şubeye giderek ihtiyacınız olan bilgiye ulaşabilirsiniz.