DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.649,67 -0,32%

Fahrettin Altun'dan Gazze İçin Yanıt Bekleyen Çağrı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekti ve uluslararası topluma harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 19:34
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 19:34

Fahrettin Altun'dan Gazze İçin Yanıt Bekleyen Çağrı

Fahrettin Altun'dan Gazze İçin Kritik Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'deki durumu ağır bir şekilde eleştirerek, orada yaşananları "soykırım" olarak nitelendirdi.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, dünyanın dikkatini Gazze'deki insani kriz üzerine çekti. Altun, "Soykırım 333. gününde" etiketini kullanarak, uluslararası toplumun 333 gündür süren bu barbarlığa karşı duyarsız kalmaması gerektiğini ifade etti.

İnsanlık Adına Ses Yükseltmeliyiz

Altun, "Gazze için susma. Çünkü Gazze'de insanlığın en karanlık dönemlerinden biri yaşanıyor. 333 gündür süren saldırılar, şehirleri yerle bir etti." diyerek, durumun ciddiyetini vurguladı.

İşgalci güçlerin cami, kilise, okul ve hastaneleri hedef aldığını belirten Altun; Gazze'deki çocuklar, kadınlar ve masum sivillerin temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu dile getirdi.

Adalet Ve İnsanlık İçin Birlikte Mücadele

Altun şu şekilde devam etti: "Gazzeliler dünyanın gözleri önünde soykırıma uğruyor. Bu soykırım, sadece Gazze'nin değil, tüm insanlığın vicdanını sarsmalıdır." Uluslararası toplumun bu duruma karşı sesini yükseltmesi gerektiğini yineledi.

Tüm insanların Gazze'deki bu trajediye karşı duyarlı olup adalet için seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. Altun, paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'deki insani duruma ilişkin söyledikleri ve çocukların görüntülerinin yer aldığı bir videoya da yer verdi.