DOLAR
34,11 -0,07%
EURO
38,26 -0,19%
ALTIN
2.921,34 -0,15%
BITCOIN
2.165.610,65 1,12%

Fahrettin Altun'dan Avusturya'ya Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avusturya'nın Erdoğan'la ilgili açıklamalarına sert cevap verdi.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 14:20
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 14:20

Fahrettin Altun'dan Avusturya'ya Tepki

Fahrettin Altun'dan Avusturya Dışişleri Bakanlığı'na Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşmasına yönelik açıklamalarını eleştirdi. Altun, bu tepkinin, İsrail'in Filistin üzerindeki soykırımını teşvik eden Batı'nın suç ortaklığının açık bir örneği olduğunu vurguladı.

Eleştirilerin Ardındaki Anlam

Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran açıklamalarının, bir benzetme değil, bu soykırımı destekleyenleri kendilerine bakmaya davet eden bir çağrı olduğunu belirtti. Altun, bu durumu şöyle değerlendirdi:

"Gösterilen tepkilerden anlaşılacağı üzere, suç ortakları ve işbirlikçileri mesajı almıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan rahatsızlık duyanlar, ancak kendilerini suçlu hissedenlerdir. Aynı şekilde geçmişteki benzer suçlardan dolayı, İsrail devletinin savaş suçlarına yardım edenlerdir."

Tarihin Unutmadığı Gerçekler

Altun, tarihin, Nazi destekçilerini ve işbirlikçilerini unutmadığı gibi bu durumu körükleyenleri de unutmayacağını ifade etti. Ayrıca, Batı'nın suçluluk psikolojisiyle gösterdiği tepkilerin, Erdoğan'ın hakikati dile getirdiğinin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Adalet Mücadelesinde Devam Kararlılığı

Altun, sözlerine şöyle devam etti: "Hakikat karşısında dehşete düşmek zor olsa gerek. ırkçılık ve etnik temizlik ile dolu karanlık bir tarihi olanların, Filistin'deki soykırımı destekleyerek aynı hatayı tekrarlaması, açıkça bir trajedidir. Biz, soykırımdan kaçanlara kucak açarak tarihte hep doğru tarafta yer aldık. Biz, hakikatin sesi olmaya ve adalet için mücadele etmeye devam edeceğiz."