DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.198,08 0,95%

Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Gelişmeler

Kahramanmaraş'ta yıkılan Ezgi Apartmanı davasında tutuklu sanık Mehmet Tekin adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 03:18
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 03:18

Ezgi Apartmanı Davasında Yeni Gelişmeler

Ezgi Apartmanı Davasında Duruşma Gerçekleşti

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremde yıkılan Ezgi Apartmanı'nda 35 kişinin hayatını kaybetmesine yönelik yargılama devam ediyor. Dava sürecinde, iki sanık tutuklu, biri tutuksuz ve iki sanık ise firari durumda bulunuyor.

Duruşmaya Katılım ve Bilirkişi Raporu

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Tekin, tutuksuz sanık Yakup A. ve müştekiler ile avukatları katıldı. Diğer tutuklu sanık Ertan Danacı, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme başkanı, depremde yakınlarını kaybedenlerin talebi üzerine inşaat mühendisi Şeref Alpago'yu tanık olarak dinledi. Alpago, sunum eşliğinde Ezgi Apartmanı’ndaki yapısal eksiklikleri ve hataları sıraladı.

Bilirkişinin Değerlendirmeleri

Alpago, "Hesapsız ve projesiz bir güçlendirme yapılması, binanın yıkılmasına yol açabilir. Bu durumlar mühendislik ilkelerine aykırı ve büyük bir suçtur. Diğer binaların zarar görmemesi durumunu sorgulamak gerekir," dedi. Sanıklar Mehmet Tekin ve Ertan Danacı, suçlamaları reddederek beraat talep ettiler.

Sanıkların Talepleri ve Mahkeme Kararı

Tutuksuz sanık Yakup A., Ezgi Apartmanı'nda ilk hazır betonu kullandığını öne sürdü. Müşteki avukatları, bilirkişi raporunun çelişkili olduğunu ifade ederek dosyanın tekrar bilirkişiye gönderilmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı, sanıkların mevcut hallerinin korunmasını ve bilirkişi değerlendirmesinin yeniden yapılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Tekin'in, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atma şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Diğer sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmedildi. Duruşma, 13 Aralık'a ertelendi.

İddianamenin İçeriği

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ezgi Apartmanı'nın depremde yıkılması sonucu 35 kişinin hayatını kaybettiği ve 1 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Sanıklar için olası kastla kasten öldürme ve yaralama gibi suçlamalardan ağır hapis cezası talep ediliyor.