DOLAR
34,1 -0,1%
EURO
38,07 -0,02%
ALTIN
2.871,68 0,09%
BITCOIN
2.174.938,02 -0,97%

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş'tan Maç Değerlendirmesi

İkas Eyüpspor'un teknik sorumlusu Kerem Yavaş, Alanyaspor'la 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 12.08.2024 01:53
Güncelleme Tarihi: 12.08.2024 01:53

Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş'tan Maç Değerlendirmesi

Eyüpspor'dan İlk Puan

Trendyol Süper Lig'in 1. haftasında İkas Eyüpspor, Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak, 105 yıllık tarihinde Süper Lig'deki ilk puanını elde etti.

Kerem Yavaş: "Sonuçtan Mutluyuz"

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Eyüpspor'un teknik sorumlusunun değerlendirmeleri dikkat çekti. Kerem Yavaş, "Sonuç olarak sonuçtan mutluyuz. Oyunda geliştirmemiz gereken yerler var. Onları da not alıp çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Zorlu Bir Rakip ile Mücadele

Yavaş, Alanyaspor'un organize ve fiziksel kapasite olarak yüksek bir takım olduğuna değindi. "Geçen sezonun fiziksel parametrelerine baktığımızda Alanyaspor, sprint sayısı ve koşu mesafesi gibi istatistiklerde ligin ilk üçündeydi. Bu sosyal parametrelere saygı göstererek buraya geldik" ifadelerini kullandı.

Baskı Stratejileri

İki takımın da maça kazanma amacıyla başlangıçtaki baskılarla girdiğini belirten Yavaş, "Önde yaptığımız baskılarla kazanılan topları değerlendiremedik. Alanyaspor da baskıyı kırarak fırsatlar buldu" şeklinde konuştu.

İkinci Yarının Stratejik Değişimi

İkinci yarıya başlarken strateji değişikliği yaptıklarını açıklayan Yavaş, "Hem sahada dizilim olarak hem de savunma stratejisinde değişiklik yaparak daha blokta bekleyip hızlı hücum fırsatları yakalamak istedik" dedi.

Oyun Süresince Geçen Süreç

Sıcak hava şartlarının takımlar üzerindeki etkisine de dikkat çeken Yavaş, "İkinci yarıda oyunun dengelendiğini gördük. İlk golü atan taraf biz olduk; ancak sonrasında yaşanan bir sakatlık ile on kişi kalınca golü yedik" ifadelerini kullandı.

Son olarak, Alanyaspor'un mücadelelerini takdir eden Yavaş, "Maçta kazanabileceğimiz pozisyonlar da bulduk. Sonuç olarak, bu ilk maçta 1 puan almak bizim için güzel bir başlangıç oldu" diyerek sözlerini noktaladı.