DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.146.710,33 -0,22%

Eygi'nin Ölümü Üzerine Flinken'dan Açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türk aktivist Eygi'nin öldürülmesi hakkında açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 21:21
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 21:21

Eygi'nin Ölümü Üzerine Flinken'dan Açıklama

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesiyle ilgili derin üzüntü hissettiklerini belirtti.

Gerçeklere Dayalı Adımlar Atacağız

Bakan Blinken, Dominik Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Eygi'nin aile bireylerine ABD hükümeti adına taziyelerini sundu. Olayın özünü ortaya çıkarmak için çaba içinde olduklarını ifade eden Blinken, “Bu trajik kayıptan dolayı üzgünüz. Gerçeklere ulaşmak en öncelikli meselenizdir ve bu aşamada atacağımız adımlar, elde edeceğimiz bilgilere bağlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Usul ve Güvenlik Vurgusu

Eygi'nin ölümü ile ilgili olarak “Öncelikle olayın ayrıntılarını anladığımızda gerekli sonuçları çıkaracağız” diyen Blinken, ABD vatandaşlarının güvenliğinin her zaman birinci öncelikleri olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray'dan Gelen Tepkiler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Sean Savett, Eygi'nin Batı Şeria'daki trajik ölümünden duyulan üzüntüyü dile getirdi ve olayın soruşturulmasını talep ettiklerini belirtti. Savett, “Kalbimiz onun ailesi ile birlikte” diyerek ABD’nin durumu ciddiyetle ele aldığını vurguladı.

Olayın Detayları

Bölgeden alınan bilgilere göre, İsrail güçleri Nablus bölgesindeki Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride gerçek mermilerle ateş açtı. Sağlık yetkilileri, Eygi'nin hastaneye ağır yaralı olarak kaldırıldığını, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını bildirdi.

Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi'nin başından vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini açıkladı.