Çıtır çıtır tuzlu kurabiye yapmak istiyorsanız bu haber tam size göre! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.
ÇITIR ÇITIR TUZLU KURABİYE TARİFİ
Çayınızın yanına tuzlu bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre! Çıtır tuzlu kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 125 gram tereyağ, yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 tane yumurta, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu, 3 su bardağı un.
Üstü için bir tane yumurta sarısı, çörek otu ve susam. İlk olarak oda sıcaklığındaki tereyağ bir kaba alınır ve üstüne un hariç bütün malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Elenen un da karışıma eklenir ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamura istediğiniz şekli verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür ve çörek otu ile susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapabilirsiniz, afiyet olsun!