Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kendi sarımsaklı tereyağınızı yapmak, marketlerden hazır aromalı margarinler almanıza gerek bırakmayacak! Sunduğumuz sarımsaklı tereyağı tarifi ile artık kahvaltı sofralarınızda kendi ev yapımı aromalı tereyağınızı keyifle kullanabileceksiniz. Üstelik sağlıklı ve doğal tereyağı kullanarak, margarin yerine daha lezzetli bir seçenek elde edeceksiniz. İşte, market alışverişlerinize son verecek, kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz sarımsaklı tereyağı tarifi...
SARIMSAKLI TEREYAĞ MALZEMELERİ
- 250 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında bekletilecek)
- 1 tutam iri tuz
- Birkaç dal taze maydanoz
- Birkaç dal frenk soğanı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde limon suyu
SARIMSAKLI TEREYAĞ YAPILIŞI
- Tereyağını çatal yardımıyla ezin.
- Bir tutam deniz tuzu ve bir çorba kaşığı ölçüsünde limon suyu ekleyin. Sarımsakları sıkın ya da eğer sarımsak presiniz bulunmuyorsa, mümkün olduğunca ince şekilde doğrayın. Mayısdanoz ve frenk soğanını ince ince kıyın.
- Ardından hepsini son dakikada ekleyip iyice karıştırın.
- Sarımsaklı tereyağını tekrar buzdolabında bekletin ve kullanmadan birkaç dakika önce çıkararak güzel ve sürülebilir kıvama gelmesini sağlayın. Hazırladığınız karışımı ekmeğin üzerine sürerek afiyetle tüketebilirsiniz!