DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Evdeki bayat ekmeklerinizi değerlendireceğiniz mucize tarif! Bayat ekmek tarifi

Evde bayat ekmekleriniz çok fazla birikiyorsa ve bayat ekmeklerle ne yapacağım diyorsanız sizlere harika bir tarifle geldik! Bayat ekmek köftesi tarifi ile parmaklarınızı yemeye hazır olun. Evdeki bütün bayat ekmeklerinizi 20 dakikada değerlendirceğiniz bu harika tarifi herkes bayıla bayıla yiyecek. İşte bayat ekmek köftesi tarifi...

Yayın Tarihi: 18.01.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 18.01.2024 15:57

Evdeki bayat ekmeklerinizi değerlendireceğiniz mucize tarif!  Bayat ekmek tarifi

Evdeki bayat ekmekler ile ne yapacağım diyorsanız, dondurucuya buzdolabına bayat ekmek atmaktan bıktıysanız sizlere harika bir bayat ekmek köftesi tarifiyle geldik! 10 dakikada hazırlayacağınız, 10 dakikada pişirceğiniz bayat ekmek köfteleri sayesinde bir parmaklarınızı yemediğiniz kalacak. Her yiyen lezzetine bayılacak! Hem pratik hem lezzetli bayat ekmek köftesi tarifi sofralarınızı renklenecek. Dilerseniz akşam yemeğinde dilerseniz öğleden sonra çaylarınızda bu köfte vazgeçilmeziniz olacak. İşte evinizde bayat ekmeklerinizi değerlendirerek yapacağınız harika 20 dakikada pişecek bayat ekmek köftesi tarifi ve detayları... 

BAYAT EKMEK KÖFTESI TARİFİ MALZEMELERİ
  • 2,5 adet bayat ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı ölçüsünde su
  • 3 yemek kaşığı ölçüsü kadar peynir (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsü dolusu pulbiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsü karabiber
  • 1 çay kaşığı ölçüsü karışık veya köfte baharatı (İsteğe bağlı)

Evdeki bayat ekmeklerinizi değerlendireceğiniz mucize tarif! Bayat ekmek tarifi

BAYAT EKMEK KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta bayat ekmeklerinizi didikleyerek tarife başlayın.
  2. Üzerlerine soğan, yumurta, sarımsak rendesi ve baharatları ekleyerek, elinizle güzelce yoğurmaya başlayın.
  3. Karışımlarınızı üzerine üzerine ise suyu az az ekleyerek hamur haline getirene kadar yoğurmaya devam edin. Bir bardak su yeterli olacaktır. Daha fazla su eklemesi yapmayalım. Daha fazla su eklemesi yapmak karışımın çabucak hamurlaşmasına sebebiyet verecektir.
  4. Güzelce yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın.
  5. Elinizle avcunuza bastırarak oval şeklinde köftelerinizi oluşturun.
  6. Hamurlarınıza şekil verme işlemi bittiği zaman kızartmak için tavanızın içersine sıvı yağınız ekleyip ısıtın. 
  7. Orta ateşte arkalı önlü şekilde köftelerinizi güzelce kızartın. Herkese şimdiden afiyet olsun..i.