DOLAR
34,54 0,02%
EURO
36 0,05%
ALTIN
3.005,98 0%
BITCOIN
3.403.902,82 0,59%

Evde sadece üç malzemeniz varsa ve çat kapı misafiriniz geliyorsa, çıtır çıtır böreğiniz bu üç malzemeyle hazır

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan hamur işini evde sadece üç malzemeyle yapabilirsiniz. Eğer evde sadece üç malzemeniz varsa ve çatkapı misafiriniz gelecekse, hem lezzetli hem de kolay bu böreği çayın yanında hemen ikram edebilirsiniz...

Yayın Tarihi: 29.11.2023 13:46
Güncelleme Tarihi: 29.11.2023 13:46

Evde sadece üç malzemeniz varsa ve çat kapı misafiriniz geliyorsa, çıtır çıtır böreğiniz bu üç malzemeyle hazır

Evde sadece üç malzemeyle dünyanın en güzel ve lezzetli böreğini yapmaya hazır olun. Çıtır çıtır ve oldukça hafif bu börek tarifi ile çatkapı gelen misafirleriniz şaşkına uğrayacak. Günün her saatinde tüketebileceğiniz bu lezzetli böreğin tüm püf noktaları verildi. Dilerseniz sabah kahvaltısında dilerseniz öğleden sonra çayın yanında lezzetli mi lezzetli dışı çıtır çıtır tel tel ayrılacak böreğinizi yapabilirsiniz.

ÜÇ MALZEMELİ BÖREK MALZEMELERİ
  • 4 su bardağı ölçüsünde 
  • 1.5 su bardağı ölçüsünde su
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde dolu maya
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsüne tuz 
  • Ara katlara sürmek için 200 gr tereyağı ya da margarin 
  • İsteğe göre içersine maydanoz 
  • Yumurta sarısı

üç malzemeli börek

ÜÇ MALZEMELİ BÖREK TARİFİ

  1. 1 su bardağı ölçüsünde suyu bir kabın içerisine dökün ve içerisine maya ekleyin. Mayısanın erimesi için ise muhakkak birkaç dakika bekleyin.
  2. Başka bir kabının içersine tuzu ve ununuzu alarak karıştırın.
  3. Ardından mayalı suyu ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
  4. Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat kadar hamurunuzu mayalanmaya bırakın.
  5. Mayısalanan hamurunuzu unlanmış bir zemin içersinde güzelce açın ve isteğinize bağlı olarak lor peyniri ve maydanoz serpiştirin.
  6. Hamurunuzu rulo şeklinde sararak bir santim kalınlığında dilimleri ayırın.
  7. Dilimlenmiş olan hamurları yağlanmış tepsinin üzerinize dizerek, aralarına eritilmiş tereyağı ya da margarini sürün.
  8. Son olarak üzerine de yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar güzelce pişirin. Herkese afiyet olsun...