Lezzetli mi lezzetli, kokusuyla herkesi kendine hayran bırakacak pekmezli muhallebi tarifine bayılacaksınız. Türk mutfağının lezzetini kendi mutfağınıza yaşatacağınız hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olarak her sofradan eksik olmayacak pekmezli muhallebi tarifi...
PEKMEZLİ MUHALLEBİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı ölçüsünde su
- 3 tepeleme çorba kaşığı ölçüsünde nişasta
- 2 çorba kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tereyağı
- 1 çay bardağı ölçüsünde pekmez
PEKMEZLİ MUHALLEBİ TARİFİ YAPILIŞI
- Pekmezli muhallebinizi yapmak için ilk etapta orta boy tencerenizin içerisine su, süt, nişasta ve şekeri alalım.
- Orta ateş üstünde hiç başından ayrılmadan çırpma teli ile güzelce karıştırıp kaynatalım.
- Peruze kaynayıp üstü göz göz olunca tereyağını ekleyerek hızlıca karıştıralım.
- Tencereyi ocaktan aldıktan sonra içerisine pekmezi de ekleyip hızlı hızlı karıştırmaya devam edelim.
- Sıcakken kaselere doldurduktan sonra soğuyunca servis edelim. Herkese afiyet olsun...