Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır? 3 Malzeme ile Kolay ve Lezzetli Tarif

Lor peyniri yapmak için çiğ süt, limon suyu ve tuz yeterli. Peynir altı suyunu ısıtıp pıhtılaştırarak yumuşak ve proteinli bir peynir elde edebilirsiniz. Kahvaltıdan tatlıya her yemeğe yakışır.

Yayın Tarihi: 05.12.2023 12:10
Güncelleme Tarihi: 05.12.2023 12:10

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır? 3 Malzeme ile Kolay ve Lezzetli Tarif

Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Lor peyniri, peynir yapımında ortaya çıkan peynir altı suyunun tekrar ısıtılıp pıhtılaştırılmasıyla elde edilen, protein açısından zengin ve yumuşak bir peynir türüdür. Lor peyniri, hem kahvaltıda hem de yemek ve tatlılarda kullanabileceğiniz çok yönlü bir besindir. Lor peyniri yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır? 3 Malzeme ile Kolay ve Lezzetli Tarif

Lor Peyniri İçin Malzemeler

  • 2 litre çiğ süt
  • 1 adet limonun suyu (4 yemek kaşığı)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır? 3 Malzeme ile Kolay ve Lezzetli Tarif

Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır? 3 Malzeme ile Kolay ve Lezzetli Tarif


Lor Peyniri Yapılışı

  1. Çiğ sütü bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  2. Süt kaynayınca arada bir karıştırarak 10 dakika daha kaynatın.
  3. Limon suyunu sütün içine ekleyin. Limon suyu sütü kesmeye başlayacaktır. Bu sırada çok fazla karıştırmadan hafifçe karıştırın. Eğer pastörize süt kullanıyorsanız, süt kaynadığı anda limon suyunu ekleyebilirsiniz.
  4. Sütün altında kalan sıvı sarı ve berrak bir renk alıncaya kadar yaklaşık 7-8 dakika daha kaynatın.
  5. Peynir tamamen oluşunca tencereyi ateşten alın.
  6. Bir tel süzgeç veya temiz bir bez üzerine tencerenin içini boşaltın.
  7. Süzgeçte kalan lor peynirine tahta bir kaşıkla bastırarak suyunu süzün. Süzülen peynir altı suyunu başka tariflerde kullanmak için bir kaba alabilirsiniz.
  8. Başka bir kasede lor peynirini süzmeye devam ederken, isterseniz tuz ekleyip karıştırın. Tuzsuz olarak 4 gün, tuzlu olarak 7 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.
  9. Suyunu tamamen bırakan lor peynirini elinizle ufalayın. Ben bu ölçülerle 2,5 su bardağı kadar lor peyniri elde ettim.
  10. Lor peyniriniz hazır. Afiyet olsun!