Lezzetli bir akşam yemeği yemek istiyorsanız, sizlere harika bir tavuk tantuni tarifi ile geldik! Mersinlere has olan tavuk tantuniyi evinizde yapmanız mümkün. 20 dakikada hazırlayacağınız, 25 dakikada pişirceğiniz tavuk tantuni tarifi ile parmaklarınızı yemeye hazır olun. Her şeyini kendiniz özenle hazırlayacağınız bu tarif tüm deneyenleri bağımlı hale getirecek. İşte lezzetliyle parmaklarınızı yiyeceğiniz tavuk tantuni tarifi...
TAVUK TANTUNİ TARİFİ MALZEMELERİ
- 500 gram tavuk göğsü
- Çeyrek çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber (Silme)
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıcak su
Servisi için;
- Lavaş
- Sumak
- Mayısdonoz
- Soğan
- Domates
- Limon
TAVUK TANTUNİ TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta tavuklarınızı küçük küçük doğrayarak önden güzelce haşlayın.
- Daha sonra tavaya sıvı yağ eklemesi yaparak, yağın ısınmasının ardından tuz ve baharatları ekleyerek güzelce karıştırın.
- Tavuklarınızın alazlanana kadar kavurmaya devam edin.
- Son olarak suyunu ekleyerek biraz 10 - 15 dakikada bu şekilde pişirin.
- Lavaşlarınızı hazırlama kısmına geçelim. Lavaşları tantuni yağına bastırarak; sumaklı soğan, limon ve domates eklemesi yapalım.
- İçersine pişirmiş olduğumuz tavukları ekleyelim.
- Dilerseniz maydonoz eklemesi de yapabilirsiniz.
- Daha sonra incecik lavaşımızı saralım ve ikiye katlayalım İşte tavuk tantunimiz hazır! Herkese afiyet olsun...