Evinize kendi sandviç ekmeğinizi kendiniz yapabileceksiniz! Verecek olduğumuz sandviç ekmeği tarifi ile 15 dakikada sandviç ekmekleriniz hazır olacak. Günlerce bayatlamayacak, buzdolabında bozulmadan saklayabileceğiniz sandviç ekmeği tarifi ile bundan sonra sandviçleriniz evinizden çıkacak. Dilerseniz misafirlerinize yapacağınız dilerseniz de kendinize işe gitmeden önce atıştırmalık güzel bir sandviç hazırlayabileceğiniz bu sandviç ekmeklerini yiyen herkes hayran kalacak. İşte toplamda 30 dakikada hazırlayabileceğiniz sandviç ekmeği tarifi...
SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ
Su bardağı ölçüsü 200ml
10 tane sandviç ekmeği için;
- 2 su bardağı ölçüsünde ılık süt (Yani 400 ml)
- 50 gr oda ısısında tereyağı
- Yarım paket yaş maya (21 gr)
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
- 1 tane yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 4,5 su bardağı ölçüsünde un yani (575 gr)
Üzeri İçin:
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde süt
- Karışık susam
SANDVİÇ EKMEĞİ TARİFİ
- Tuz ve un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabının içersine koyarak güzelce karıştırın.
- Ardından tuzunuzu da ilave ederek tekrar karıştırmaya başlayın.
- Son olarak ise ölçülü şeklinde ununuzu ilave ederek yaklaşık olarak 5 - 6 dakika yoğurun.
- Hamurunuzun çok çabuk ele yapışacak bir kıvamda olması gerekecek.
- Bu hamurun üstünü kapatarak 1 saat kadar mayalandırma işlemi için bekletin.
- Tezgahın üzerine un serpiştirip, mayalanmış olan hamuru tezgahınınızın üzerine alarak hamurun her yerine un serpin ve toparlayın.
- 10 tane beze şeklinde hamurunuzu ayırın ve üzerleri kapalı şekilde 10 dakika dinlendirdikten sonra rulo şeklinde sarıp tepsiye ekmekleri dizin.
- Üzerlerini temiz bir bez yardımıyla örterek 30 dakika kadar tepside tepsi mayası için dinlendirin.
- Hemen ardından üzerlerine yumurta sarısı sürerek, susam serpiştirin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırında alt üst güzelce iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmış olduğunuz ekmeklerin üstlerini 10 dakika kadar bekletin. Herkese afiyet olsun...