Evde Karamel Yapımı Tarifi
Karamel, tatlılara lezzet katan bir sosdur. Evde karamel yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su
- 100 gr tereyağı
- 200 ml krema
Karamel Nasıl Yapılır?
Karamel yapmak için şu adımları izleyin:
- 2 su bardağı şekeri ve 1 çay bardağı suyu bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatın.
- Şeker eriyip renk değiştirmeye başladığında tereyağı ile kremayı ekleyin.
- Karışımı iyice çırpın. İlk başta sıvı görünüşü sizi aldatmasın. Karamel kıvam alacaktır.
- Karameli uygun bir kaba alın ve buzdolabına kaldırın. 2 saat bekletin.
- 2 saat sonra dolaptan aldığınız karameli blenderdan geçirin. Bu işlem karamelin pürüzsüz olmasını sağlar.
- Karameliniz hazır. Tatlılarınızın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
Not: Hazırladığınız karameli dolapta 1 ay saklayabilirsiniz.