DOLAR
34,54 0,02%
EURO
36 0,05%
ALTIN
3.005,98 0%
BITCOIN
3.408.767,88 0,45%

Evde Karamel nasıl yapılır? İşte tatlılarınıza lezzet katacak ev yapımı Karamel tarifi!

Evde karamel yapmak için şeker, su, tereyağı ve krema gerekiyor. Bu 4 malzeme ile hazırlanan karamel, 1 ay buzdolabında saklanabilir.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 17:09
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 17:09

Evde Karamel nasıl yapılır? İşte tatlılarınıza lezzet katacak ev yapımı Karamel tarifi!

Evde Karamel Yapımı Tarifi

Karamel, tatlılara lezzet katan bir sosdur. Evde karamel yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 200 ml krema

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel yapmak için şu adımları izleyin:

  1. 2 su bardağı şekeri ve 1 çay bardağı suyu bir tencereye koyun ve orta ateşte kaynatın.
  2. Şeker eriyip renk değiştirmeye başladığında tereyağı ile kremayı ekleyin.
  3. Karışımı iyice çırpın. İlk başta sıvı görünüşü sizi aldatmasın. Karamel kıvam alacaktır.
  4. Karameli uygun bir kaba alın ve buzdolabına kaldırın. 2 saat bekletin.
  5. 2 saat sonra dolaptan aldığınız karameli blenderdan geçirin. Bu işlem karamelin pürüzsüz olmasını sağlar.
  6. Karameliniz hazır. Tatlılarınızın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Not: Hazırladığınız karameli dolapta 1 ay saklayabilirsiniz.