Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Evde kandil simidi tarifi! Ağızda dağılan lezzeti yapmak meğer bu kadar kolaymış

Kandillerin unutulmaz lezzeti kandil simiti tarifi....

Yayın Tarihi: 10.02.2024 12:44
Güncelleme Tarihi: 10.02.2024 12:44

Evde kandil simidi tarifi! Ağızda dağılan lezzeti yapmak meğer bu kadar kolaymış

 

 EN LEZZETLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ….

 Kandillerde muhakkak bir köşe başında rastlayacağınız kandil simidi nasıl yapılıyor merak ediyor musunuz. İşte orijinal tarifi ile severek tüketilen kıyır kıyr kandil simidi tarifi….

simit

 Yüzyıllardır yöresel lezzetlerimiz olarak tüketilen kandil simizi adını kandillerde dağıtılmasından almakadır. Mutfaklarımızda ya da pastanelerde kandil günlerinde yapılan bir Osmanlı geleneği olan Kandil simidi çayla tüketilen vazgeçilmez lezzetlerden biridir. İçerisinde bulunan mahlep ve susamdan dolayı lezzeti dillere destan olan Kandil simidi evlerinizde de kolayca yapılabilir lezzetlerden biridir. İşte en lezzetli kandil simidi tarifi….

 Öncelikle yumuşayan margarini çırpma teli ile çırparak işe başlayın . Unu, mahlep ve kabartma tozunu içine ekleyerek karıştırın. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip dikkatlice yoğurulur.

 KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ TARİFİ:

MALZEMELER

 4 bardak un

250 gram tereyağı (İsteğe bağlı margarin)

3 kaşık sıvı yağ

2 adet yumurta

3 kaşık toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

3 yemek kaşık sirke

1 tatlı kaşık tuz

1 paket kabartma tozu

 Üzeri için;

Çeyrek su bardağı susam

Çeyrek su bardağı çörek otu