Kabaklı mücver tarifi
1. Kabak ve Havuçlu Mücver
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı:
1. Kabak ve havuçları rendeleyin. Soğan ile sarımsağı doğradıktan sonra rendelenmiş kabak ile havuçlara tuz ekleyip karıştırın. Karışımı bir süre dinlendirin. Daha sonra da fazla suyunu sıkın.
2. Ayırdığınız kabak ve havuç karışımını bir kaseye alıp ince doğradığınız soğan, sarımsak, maydanozla karıştırın. Karabiber, tuz ve unu da ekledikten sonra homojen bir karışım elde etmek için yumurtaları ekleyin.
3. Yağı büyük bir tencerede ısıtın. Karışımdan parçaları kaşıkla alıp tavaya ekleyin ve altın rengi oluncaya kadar kızartın.
4. Fazla yağı emmesi için kızartılmış kabakları kağıt havlu üzerine koyun. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
2. Kabak ve Peynirli Mücver
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı un
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Yapılışı:
1. Kabağı rendeledşkten sonra soğan ve sarımsağı da ince doğrayın.
2. Rendelediğinin kabakları soğanı ve sarımsağı bir kaseye koyun. Tuz ekleyin, karıştırın. Karışımı bir süre bekletin. Daha sonra fazla suyunu sıkın.
3. Islatılmış kabak karışımını bir kaseye alıp ince kıyılmış maydanozu, rendelenmiş kaşar peynirini, rendelenmiş beyaz peyniri, karabiberi ve tuzu unla karıştırın.
4. Homojen bir karışım için yumurtaları ekleyin.
5. Karışımdan parçalar alarak tavaya ekleyin ve iyice kızartın. Sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
İki farklı kabaktan mücver tarifi ile sofranıza özel bir tat katabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte tadını çıkarabilirsiniz. Bir kere denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz lezzeti lütfen deneyin!