DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.830,34 -0,15%

Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi! Tek SMS ile hemen öğrenin

Evde bakım maaşının Haziran dönemi için ne zaman hesaplara aktarılacağı, e-devlet sistemi aracılığıyla nasıl kontrol edileceği ve SMS ile sorgulama yöntemleri herkes için merak konusu. İşte tüm bu soruların cevapları...

Yayın Tarihi: 15.06.2024 10:06
Güncelleme Tarihi: 15.06.2024 10:06

Evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi! Tek SMS ile hemen öğrenin

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, evde tam bağımlı engelli bireylerin bakımını üstlenen vatandaşlar, Haziran ayı evde bakım maaşlarının ne zaman ödeneceğini merak ediyorlar. Emekli maaşlarının erken ödenmediği göz önünde bulundurulduğunda, evde bakım maaşlarının bayram öncesi yatırılıp yatırılmayacağı sorusu gündemde.

evde bakım parası

HAZİRAN AYINDA EVDE BAKIM MAAŞI YATIRILACAK MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmemiş olsa da, her ayın 15’inde yatırılan evde bakım maaşlarının Haziran ayında da aynı tarihte yatırılması durumunda, Kurban Bayramı’ndan önce vatandaşların hesaplarına geçmiş olması bekleniyor.

Haziran ayının 15’ine denk gelen Cumartesi günü nedeniyle, evde bakım maaşlarının 14 Haziran Cuma günü veya daha erken bir tarihte yatırılması öngörülüyor. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapacağı açıklamalar büyük önem taşıyor.

HAZİRAN AYI EVDE BAKIM MAAŞI TAKİBİ

Evde bakım maaşı için Haziran ayı sorgulaması, e-Devlet sistemi kullanılarak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” hizmeti üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapılarak hesap bilgilerine ulaşılabilir. 

SMS yoluyla sorgulama için ise “BAKIYE” yazılarak 4747 numarasına mesaj gönderilmesi yeterli olup, bu yöntemle maaşın yatıp yatmadığı kontrol edilebilir.