DOLAR
34,42 -0,02%
EURO
36,28 0%
ALTIN
2.837,38 -0,05%
BITCOIN
3.149.873,32 -0,2%

Evde 3 patates varsa hemen deneyin! Misafirleriniz bu lezzete hayran kalacak

Bu tarif çay saati veya akşam yemeği için lezzetli bir seçenek sunuyor. Ayrıca hazırlanması çok zaman almaz. Borcamda patates mantısının nasıl yapıldığını sizler için hazırladık. Burada patates mantısı nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatacağız..

Yayın Tarihi: 13.07.2024 14:47
Güncelleme Tarihi: 13.07.2024 14:47

Evde 3 patates varsa hemen deneyin! Misafirleriniz bu lezzete hayran kalacak

Evde pratik ve aynı zamanda da lezzetli bir yemek yapmak isteyenler için patates mantısı tarifi sunuyoruz. Çay saatlerinde ve akşam yemeklerinde sofralara renk katan bu tarif mutlaka herkesi memnun edecektir. Hem mutfak tecrübesi olmayanlar hem de yemek yapmayı sevenler için yapımı kolay bir patatesli mantı tarifi ile karşınızdayız..

Borcamda Patates Mantısı

Malzemeler:

1 kg patates

Sosu için:

1,5 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

3 adet yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

3 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

3-4 dal ince kıyılmış dereotu

Borcamda Patates Mantısı

Yapılışı:

İlk adım patatesleri soyup orta büyüklükte küp şeklinde kesmektir.

Kestiğiniz patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Daha sonra patatesleri orta ateşte pişirin. Patatesler kaynadıktan sonra yaklaşık 5 dakika pişirin, ardından süzün ve bir kenara koyun.

Bir kasede 3 yumurtayı çırpın ve 1,5 su bardağı yoğurdu yumurtanın içine ekleyin.

Yarım çay kaşığı sıvı yağ, iki yemek kaşığı un, bir poşet kabartma tozu, bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı kadar da karabiberi ekleyip iyice karıştırın.

Haşlanmış patatesleri yağlanmış bir fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Üzerine hazırlanan sosu dökün.

Sosu bir kaşıkla patateslerin üzerine boşluk kalmayacak şekilde eşit şekilde dağıtılacak şekilde yayın. Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırının içine atın ve yaklaşık olarak 25 dakika pişirin. Patatesler altın rengi oluncaya kadar pişirme işlemine devam edin.

Bu arada bir kaseye 3 su bardağı yoğurdu koyup 1 diş rendelenmiş sarımsağı da ekleyin. Karışımı iyice çırptıktan sonra bir kenara alın.

Küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırarak kavurun. Fırından çıkan sıcak patates mantının üzerine ayırdığınız sarımsaklı yoğurdu dökün ve kaşıkla yayın. Zeytinyağında sotelenmiş kırmızı toz biberi ekleyip üzerine ince kıyılmış dereotu serpin.