DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.160.797,1 -0,17%

Ev yapımı puding tarifi! Bu püf noktasıyla pastanelerdekiyle birebir oluyor

Puding en hafif sütlü tatlılardan biridir. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu tatlıyı titizlikle ve profesyonelce hazırlamak sanıldığı kadar basit değil. Çünkü puding hazırlarken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 02.06.2024 19:17
Güncelleme Tarihi: 02.06.2024 19:17

Ev yapımı puding tarifi! Bu püf noktasıyla pastanelerdekiyle birebir oluyor

Bu ipuçlarını takip ederek pastanedekiler gibi kıvamlı ve lezzetli bir puding yapabilirsiniz. İşte lezzetli ve yoğun bir puding yapmanın püf noktaları. Detaylar haberimizde...

dizi

EVDE PUDİNG YAPMANIN PÜF NOKTASI! AYNI 40 YILLIK TATLICILARIN YAPTIĞI GİBİ OLACAK

Evde puding nasıl yapılır? İşte tadıyla sizi şaşırtacak tarif.

Evde puding yaparken bu ipuçlarına dikkat edin, profesyonel pasta şeflerinin yaptığı gibi lezzetli, göz alıcı bir puding elde edebileceksiniz. Ayrıca farklı malzemeler ekleyerek veya farklı sunum tekniklerini kullanarak kendi tarzınıza uygun benzersiz pudingler yaratabileceksiniz.

Bugün sizlere evde muhallebi yapmanın inceliklerini anlatacağım. Puding yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var, bu noktalara dikkat ettiğinizde pudingleriniz profesyonel pastacıların yaptığı kadar lezzetli olacaktır. Öncelikle pudingin kıvamı çok önemli. Puding karışımını kaynatırken sürekli karıştırmanız ve karışımın topaklanmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca pudingin pişme süresi de önemlidir. Pişirme süresi kısa ise pudingin kıvamı istenildiği gibi olmayabilir bu nedenle pudingi pişirirken sabırlı olmanız gerekecektir.

Pudingin lezzetini arttırmak için vanilya veya kakao gibi aromalar ekleyebilirsiniz. Bu sayede pudinginiz daha zengin bir tat ve aromaya sahip olacaktır. Pudingi servis ederken çikolata sosu veya meyve dilimleri ekleyerek görsel açıdan da şık bir sunum yapabilirsiniz.

 Çikolatalı puding nasıl yapılır? Evde güvenle hazırlayabileceğiniz enfes bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Marketten alınan pudinglerin ve süt eklemenin yanı sıra evinizde bulunan malzemelerle de lezzetli pudingler yapabilirsiniz. Ayrıca hafif sütlü tatlı da servis edebilirsiniz.

ÇİKOLATALI PUDİNG MALZEMELER:

4 su bardağı süt

8 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

ÇİKOLATALI PUDİNG YAPILIŞI:

Vanilya ve tereyağı dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Daha sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak ısıtın. Kaynayınca ocağı kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Bir kez blender ile karıştırıp bir kaseye dökün. Soğuyan muhallebinizi Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.