Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ev yapımı fırın sütlaç meğer bu kadar kolaymış! Küçük tüyolarla lezzetine lezzet katın

Fırında sütlaç, hemen hemen herkes tarafından bilinen klasik sütlaç tarifinin bir başka pratik bir versiyonudur. Yapımı çok kolaydır. Fırında pişirildiğinde daha da lezzetli oluyor. İşte fırında sütlaç yapmak için ipuçları ve adım adım tarif detayı..

Yayın Tarihi: 02.07.2024 19:41
Güncelleme Tarihi: 02.07.2024 19:41

Ev yapımı fırın sütlaç meğer bu kadar kolaymış! Küçük tüyolarla lezzetine lezzet katın

Evde yapabileceğiniz en leziz tatlılardan biri olan fırınlanmış sütlaç, hazırlaması kolay ve tadı harika olduğundan yemek masanızın vazgeçilmezi haline geliyor.

Fırında Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 su bardağı su (nişasta için)

Fırında Sütlaç Tarifi

Yapılışı:

Pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencereye pirinci ve 2 bardak suyu ekleyin. Pirinç yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

Süt ve şekeri ayrı tencerelere koyun. Karıştırırken kaynatın. Kaynamış olan sütün içine vanilyayı ekleyin.

Nişastayı açıp yarım bardak sütle karıştırın. Nişastalı karışımı daha sonra yavaş yavaş sütlü olan karışıma ekleyip sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.

Pişen sütlaç karışımını pişmiş pirincin üzerine dökün iyice karıştırın.

Daha sonra bu karışımı ocaktan alın ve ısıya dayanıklı olan kaplara veya fırın kaplarına paylaştırın. Kabı fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiyi yarısına kadar suyla doldurun.

Fırını 180°C'ye önceden ısıtın. Sütlacı fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika ya da altın rengi oluncaya kadar pişirin.

Sütlacı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuyan sütlacı tarçın veya fındıkla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Püf noktaları:

Daha lezzetli sütlaç yapmak için pirinci sütle de yıkayabilirsiniz.

Nişastayı soğuk sütle açmak topaklanmaması açısından önemlidir.

Fırında pişirirken sütlacın üzerini kapatmaya gerek yoktur.

Fırında yapılan sütlaç, ocakta yapılana göre daha lezzetli ve daha zengindir.

Sütlacı soğuk olarak servis etmeyi unutmayın.