Ev yapımı hamburger tarifi sayesinde; hamburger ekmeğinden hamburger köftesine kadar tüm her şeyi kendi emeğinizle yapacaksınız. Bayılıp gideceğiniz bu tarif dışarıdaki hamburgerleri bir anda silip süpürecek. Çocuklarınız bu hamburgeri yedikten sonra bir daha dışarıda hamburger yemek istemeyecek. Hem çocuklarınızın bayılacağı hem de sadece 1 saat içersinde hazırlayacağınız bu hamburger tarifi ile 30 dakikada hazırlık yapıp 30 dakikada malzemelerimizi pişirebileceksiniz. 4 - 6 kişilik bu hamburger tarifi ile tıka basa hamburger gecesi yapmaya hazır olun. İşte denemeden geçmemeniz gereken, herkesten tam not alan ev yapımı hamburger tarifi...
EV YAPIMI HAMBURGER TARİFİ MALZEMELERİ
- Salatalık turşusu
- Kıvırcık
- Cheddar peyniri
KÖFTE İÇİN
- 500 gr kıyma
- 1 tane yumurta
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde galeta unu
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde kimyon
EV YAPIMI HAMBURGER EKMEĞİ İÇİN
- 1 çay bardağı ölçüsünde ılık su
- 1 çay bardağı ölçüsünde ılık süt
- Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 adet yumurta akı
- Aldığı kadar un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Sosu için ketçap mayonez
Karamelize soğan için ise;
- 3 tane soğan
- 4-5 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde tuz
EV YAPIMI HAMBURGER TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Ekmeği için şeker, maya ılık su ve sütü uygun bir kabın içersine alarak şeker eriyene kadar güzelce karıştıralım.
- Yumurta akı sıvı yağ, tuz ve yoğurt ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Unu azar azar ekleyerek yoğurma işlemimize geçelim.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar bu işleme devam edelim.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyelim ve güzelce hamurun her yerine yedirerek yoğurma işlemimize devam edelim.
- Üzerini kapatarak 1 saat kadar hamurumuzu mayalanması için oda sıcaklığında bekletelim.
- Daha sonra şekil vererek 20 dakika tepsi mayalanması için bekleyelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam serpiştirelim.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
- Köfteler için ise uygun bir karıştırma kabının içerisine kıyma, tuz, yumurta, pulbiber, karabiber galeta unu ve kimyonu alarak güzelce yoğuralım.
- Kıymadan eşit parçalar ayırarak elimiz yardımıyla şekil verelim.
- Bir tavaya alarak köftelerimize arkalı önlü güzelce kızartalım.
- Köftelerin üzerlerine bir dilim Cheddar peyniri koyarak peynir erimeden ocaktan alalım.
- Karamelize soğan için soğanları piyazlık şekilde doğrayalım ve tavanın içersine alalım.
- Üzerlerine sıvı yağ dökelim ve sürekli olarak karıştıralım.
- Rengi hafiften dönmeye başlayınca şeker ekleyerek karıştırma işlemine devam edelim.
- Soğanlar iyice karamelize olunca tuz ve nar ekşisi ekleyerek ocaktan alalım.
- Hamburger ekmeğine mayonez ve ketçap karıştırarak sürelim.
- Üzerine salatalık turşusu, kıvırcık, köfte ve karamelize soğanı koyalım.
- Ekmeğin diğer tarafına da sos hazırlayarak sürüp kapatalım. Hamburgeriniz hazır! Afiyet olsun...