Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

EURO 2024'te B Grubu'nda 1. ve 2. belli oldu! İtalya son dakika golüyle Hırvatistan'ı geçti ve son 16'ya yükseldi

EURO 2024'te B Grubu'nun son haftasında İtalya, Hırvatistan'ı son dakika golüyle geçerek son 16 turuna yükseldi. İspanya ise Arnavutluk'u yenerek grup lideri oldu. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 00:43
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 00:43

EURO 2024'te B Grubu'nda 1. ve 2. belli oldu! İtalya son dakika golüyle Hırvatistan'ı geçti ve son 16'ya yükseldi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. B Grubu'nun kader maçında, İtalya ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Hırvatistan, güçlü rakibi İtalya karşısında öne geçmesine rağmen son dakikada yediği golle turnuvaya veda etti.

Grubun son hafta maçında Hırvatistan, İtalya karşısında oldukça iyi bir performans sergiledi. Damalılar, 55. dakikada tecrübeli oyuncu Luka Modric'in golüyle öne geçerek avantajı ele geçirdi. Bu gol, Hırvatistan için büyük bir moral kaynağı oldu ve takımın umutlarını artırdı.

İTALYA'NIN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞÜ

Ancak İtalya, maç boyunca pes etmedi ve son dakikaya kadar mücadelesini sürdürdü. Maçın uzatma dakikalarında, Mattia Zaccagni sahneye çıktı. 90+10. dakikada attığı golle İtalya'ya beraberliği getiren Zaccagni, takımının son 16 turuna yükselmesini sağladı. Bu gol, İtalyan taraftarlarını sevince boğarken, Hırvatistan için büyük bir hayal kırıklığı oldu.

İTALYA'NIN SON 16 SEVİNCİ

İtalya, bu kritik maçta aldığı beraberlikle B Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı ve son 16 turuna yükselmeyi başardı. Teknik direktör Roberto Mancini, maç sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının gösterdiği azim ve kararlılıktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Mancini, "Son dakikaya kadar mücadelemizi sürdürdük ve bunun ödülünü aldık. Takımımın performansından çok memnunum," dedi.

Hırvatistan, Modric'in golüyle öne geçmesine rağmen son dakikada yediği golle turnuvaya veda etti. Teknik direktör Zlatko Dalić, maç sonrası yaptığı açıklamada, takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ancak sonucun hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Dalić, "Oyuncularım ellerinden geleni yaptı, ancak futbol bazen böyle acımasız olabiliyor. Gelecek turnuvalar için dersler çıkaracağız," dedi.

İSPANYA GRUBU LİDER TAMAMLADI

Gecenin diğer maçında ise İspanya, Arnavutluk karşısında sahaya çıktı. Zorlu geçen mücadelede İspanya, 1-0'lık skorla galip gelerek B Grubu'nu lider tamamladı. Maçın tek golü, 78. dakikada Alvaro Morata'dan geldi. Bu sonuçla Arnavutluk, turnuvaya veda etti.

GRUP TABLOSU VE GELECEK MAÇLAR

B Grubu'nda İspanya lider olarak son 16 turuna yükselirken, İtalya üçüncü sıradan son 16'ya katılmayı başardı. Hırvatistan ve Arnavutluk ise turnuvaya veda eden takımlar oldu. Son 16 turunda İtalya ve İspanya’nın rakipleri merakla bekleniyor.