Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Etsiz köfte mi olur demeyin! Makarna köftesi davet sofralarında kapış kapış gidecek

Bazen pişirdiğiniz makarna yenmez günlerce ortalıkta dolaşır ve ne yapacağınızı bilemezsiniz. İşte siz kalan makarnaları değerlendireceğiniz lezzetli bir tarif paylaşacağız. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 05.02.2024 00:01
Güncelleme Tarihi: 05.02.2024 00:01

Etsiz köfte mi olur demeyin! Makarna köftesi davet sofralarında kapış kapış gidecek

Köfte kendine has çeşidi, yapılışı ve lezzetiyle Türk mutfağının önemli yemeklerinden biridir. Fırında, güveçte, ızgarada, ızgara ve kızartmalarda, genç yaşlı herkes tarafından çok sevilerek tüketilir. Bu köfte tarifi hem pratik hem de ekonomik olması sebebiyle çok sevilecek. İşte detaylar...

su

EKONOMİK KÖFTE: MAKARNA KÖFTESİ TARİFİ

Makarna ve haşlanmış patates içeren bu lezzetli atıştırmalık özellikle öğrenciler ve personel arasında popülerdir. Hem lezzetli olması hem de hazırlanmasının kolay olması onu her yaştan insanın mutfağında vazgeçilmez bir favori haline getirebilir.

İstenirse yeşillik ekleyerek taze bir lezzet katabilir, baharatlarla daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.

Kapıda misafirlerine uygun bir atıştırmalık arayanlar için ideal bir seçim olacak! Üstelik bu köfteli makarna tarifi ekonomiktir. Eğer denerseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

MAKARNA KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet haşlanmış patates

90 gram boncuk makarna(haşlanmış)

2 diş ezilmiş sarımsak

4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

50 gram eski kaşar(rendelenmiş)

35gram ekmek kırıntısı (panko)

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı un

MAKARNA KÖFTESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri haşlayıp soyun. Makarnaları haşlayın, süzün ve durulayın. Geniş bir kapta patatesleri ezin, ezilmiş sarımsak, doğranmış maydanoz, rendelenmiş eski kaşar peyniri, panko ve boncuk makarnayı ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Hazırladığınız karışımdan köfte büyüklüğünde parçalar koparıp unlu ellerle şekil verin. Onlara biraz un serpin. Büyük bir tavayı ısıtın ve köfteleri her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar kızartın. Emici kâğıdın üzerine dökün ve sıcak olarak servis yapın. Köfteler hazır. Salataların veya yoğurt sosunun yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun!

MAKARNA KÖFTESİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Yağ çekmemesi için ocağın altı açık seviyedeyken köfteler pişirilmelidir.