Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Etimek Tatlısı: Şerbetli ve Muhallebili Bir Tatlı Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısı, şerbetli ve muhallebili bir tatlıdır. Çay saatlerine çok yakışan bu tatlı, hem görsel hem de lezzet açısından harikadır. Etimek tatlısı yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir:

Yayın Tarihi: 14.12.2023 17:51
Güncelleme Tarihi: 14.12.2023 17:51

Etimek Tatlısı: Şerbetli ve Muhallebili Bir Tatlı Nasıl Yapılır?

Etimek Tatlısı Tarifi: Şerbetli ve Muhallebili Bir Lezzet

Etimek tatlısı, şerbetli ve muhallebili bir tatlı çeşididir. Çay saatlerine çok yakışan bu tatlı, hem görsel hem de lezzet açısından harikadır. Aniden gelen misafirlerinize veya canınız tatlı çektiğinde yapabileceğiniz bu tatlı, çok pratik ve kolaydır. Peki etimek tatlısı nasıl yapılır? Etimek tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte size adım adım etimek tatlısı tarifi…

Etimek Tatlısı: Şerbetli ve Muhallebili Bir Tatlı Nasıl Yapılır?

Etimek Tatlısı İçin Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şöyledir:

Tabanı için:

  • 12 adet tuzsuz etimek
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Ceviz ya da Antep fıstığı

Etimek Tatlısı: Şerbetli ve Muhallebili Bir Tatlı Nasıl Yapılır?

Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Etimek tatlısının yapılışı çok basittir. Sadece birkaç adımda lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte size etimek tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabı:

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatmaya devam edin ve altını kapatın. Şerbeti 10 dakika kadar dinlendirin.
  2. Eğer şerbetin karamelize olmasını istiyorsanız, şekeri önce tencerede kavurun ve sonra su ekleyerek şerbeti yapın.
  3. Bir yandan da etimekleri geniş bir borcama dizin. Şerbeti etimeklerin üzerine kepçe ile gezdirerek her yerine ulaşmasını sağlayın.
  4. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi yapmaya başlayın. 1 litre sütü bir tencereye alın ve içine vanilya ve tereyağı hariç diğer muhallebi malzemelerini ekleyin. Çırpıcı ile iyice karıştırın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  5. Muhallebi kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağı ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirerek ocağın altını kapatın. Muhallebiyi 5 dakika kadar bekletin.
  6. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün ve spatula ile düzgünce yayın.
  7. Tatlıyı krem şanti ile süslemeden önce iyice soğumasını bekleyin. Aksi halde krem şanti eriyip kötü bir görüntü oluşturabilir.
  8. Tatlı soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi tatlıya sürün.
  9. Üzerini ceviz ya da Antep fıstığı ile süsleyin ve streç film ile kapatarak buzdolabına koyun.
  10. Birkaç saat dinlendirdikten sonra etimek tatlısınız servise hazır. Afiyet olsun!