DOLAR
34 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.820,68 0%
BITCOIN
1.971.671,26 0%

Et pişirirken sakın bunları yapmayın! Sert ve lezzetsiz oluyorsa sebebi bunlar olabilir

Türk mutfağının sık sık tüketilen lezzetlerinden olan et pişirirken bazı püf noktaları vardır. Bu hataları yapanlar eti sertleştirirken lezzetini kaybetmesine yol açıyor. İşte et pişirirken herkesin yaptığı o hatalar...

Yayın Tarihi: 02.03.2024 07:05
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 07:05

Et pişirirken sakın bunları yapmayın! Sert ve lezzetsiz oluyorsa sebebi bunlar olabilir

Kırmızı et, protein deposu olurken gönüller taht kurarak yapım aşamasında bazı hatalar gerçekleşiyor. Etin sert kalmasına ve lezzetini kaybetmesine yol açılırken hem malzemenin, hem de emeğinizin boşa gittiği düşünülüyor. Yumuşacık ve lokum kıvamında etlerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
et pişire
ET PİŞİRİRKEN YAPILAN HATALAR
-Etin kesinlikle yıkanmaması gerekir. Pişirmek için aldığınız etleri soğuk suda geçirilmesi etleri pişirirken sert kıvama gelmesini sağlar. Profesyonl şefler ise eti kullanmadan önce yıkanmaması gerekir.
-Eti pişirmeden önce yapılan hata ise yeterince çözülmesi beklememektir. Buzluktaki eti doğranması için oda sıcaklığında olması gerekir. Buzluktaki eti bir gece önceden buzdolabı rafında erimeye bırakılır.
-Kırmızı et pişirmede marinasyon sosu kullanılması lezzetin sırrıdır. Kavurmanın sırrı ise zeytinyağı, süt, yoğurt, karabiber, soda ve karbonat eklenir. Etleri pişirmeden önce 2 saat önce marinasyon yapılarak sos içerisinde bekletilir.
-Eti kavururken önceden tava ya da tencereyi ısıtmaya özen gösterin. Etin yavaş pişmesine, sertleşmesine ve içindeki suyun akmasına neden olacaktır.