Kırmızı et, protein deposu olurken gönüller taht kurarak yapım aşamasında bazı hatalar gerçekleşiyor. Etin sert kalmasına ve lezzetini kaybetmesine yol açılırken hem malzemenin, hem de emeğinizin boşa gittiği düşünülüyor. Yumuşacık ve lokum kıvamında etlerin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
ET PİŞİRİRKEN YAPILAN HATALAR
-Etin kesinlikle yıkanmaması gerekir. Pişirmek için aldığınız etleri soğuk suda geçirilmesi etleri pişirirken sert kıvama gelmesini sağlar. Profesyonl şefler ise eti kullanmadan önce yıkanmaması gerekir.
-Eti pişirmeden önce yapılan hata ise yeterince çözülmesi beklememektir. Buzluktaki eti doğranması için oda sıcaklığında olması gerekir. Buzluktaki eti bir gece önceden buzdolabı rafında erimeye bırakılır.
-Kırmızı et pişirmede marinasyon sosu kullanılması lezzetin sırrıdır. Kavurmanın sırrı ise zeytinyağı, süt, yoğurt, karabiber, soda ve karbonat eklenir. Etleri pişirmeden önce 2 saat önce marinasyon yapılarak sos içerisinde bekletilir.
-Eti kavururken önceden tava ya da tencereyi ısıtmaya özen gösterin. Etin yavaş pişmesine, sertleşmesine ve içindeki suyun akmasına neden olacaktır.
ÇOK OKUNAN HABERLER
Emekli Maaşlarında Köklü Değişiklik: Yeni Düzenleme Milyonları Etkileyecek
Aile Bakanlığı'ndan Kadınlara 12.000 TL Sosyal Yardım Desteği Müjdesi! Başvurmak için Tek Şart Yeterli
Evde Doğal Yöntemlerle Mantar, Egzama ve Nasır Sorunlarına Son Verin
Adalet Bakanlığı'ndan 300 İcra Müdürü ve Yardımcısı Alım İlanı Az Önce Geldi
TOKİ'den Büyük Arsa Satışı Fırsatı! Yüzde 25 Peşinat, 48 Ay Vade ile 25 İlde 390 Arsa Satışı Başladı
17 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları! Bugün sizi aşk, kariyer, sağlık ve iş konularında neler bekliyor?
VakıfBank'tan Eğitim Desteği: 2.000 TL İade Fırsatı
Ankaralılara müjde! Yeni Zabıta Memuru Alımı Duyurusu Geldi