DOLAR
34,32 0,04%
EURO
36,21 0,23%
ALTIN
2.843,12 0%
BITCOIN
3.030.821,84 1,95%

Eskişehirli Sanatçı Şeyda Oğuzman, Atıkları Diyorama Modelle Dönüştürüyor

Eskişehirli sanatçı Şeyda Oğuzman, evindeki atölyede atıkları kullanarak diorama modelleri tasarlıyor.

Yayın Tarihi: 14.11.2024 11:22
Güncelleme Tarihi: 14.11.2024 11:43

Eskişehirli Sanatçı Şeyda Oğuzman, Atıkları Diyorama Modelle Dönüştürüyor

Eskişehirli Sanatçı Atıklarla Yaratıcılığını Geliştiriyor

Eskişehir'de yaşayan 42 yaşındaki Şeyda Oğuzman, evinde kurduğu atölyede topladığı atık malzemelerden diorama adı verilen üç boyutlu modeller tasarlıyor. Oğuzman, atık malzemeleri kullanarak kent ve ev içi manzaralarını hayal ederek şekillendiriyor.

Sanat Yolculuğu ve Eğitim

Çocukluk yıllarından bu yana el işi ve minyatür sanatı ile ilgilenen Oğuzman, 2000 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında seramik ve takı tasarımı alanında çalışmaya başlayan sanatçı, Odunpazarı ilçesinde ilk atölyesini açtı. Ancak, 1,5 yıl sonra anneliği tercih ederek atölyesini kapattı ve tüm malzemelerini evine taşıdı.

Diyorama İle Hayal Gücünü Konuşturuyor

Çocuğunun büyümesiyle birlikte yeniden boş vakitlerini değerlendirmeye başlayan Oğuzman, 2023 yılında diorama modeller tasarlamaya başladı. Geri dönüşüme olan duyarlılığı ile birlikte, farklı malzemeleri kullanarak sanatsal çalışmalarına devam eden Oğuzman, plastik, kumaş, boya ve cam gibi atık malzemelerden yararlanıyor.

Hayal Gücünün Sınırlarını Zorluyor

Diorama modellerini yaparken kendisini huzurlu hissettiğini belirten Oğuzman, esinlendiği bir modeli ortalama 2 günde tamamlıyor. 'Daha çok hislerim doğrultusunda ilerliyorum' diyen sanatçı, kullandığı materyalleri farklı bir gözle değerlendirerek, 'Her şey bir şeye dönüşebilir, hayal gücü sizi her yere götürüyor' açıklamasında bulundu.

Kendine Özgü Tasarımlar

Oğuzman, tasarladığı modellerin tümüne kendine ait bir imza ekliyor. 'Kahve fincanı ve kitap tasarladığım her modelde mevcut. Orada oturulmuş, bir kahve içilmiş ve kitap okunmuş olmasını istiyorum' diyerek tasarımlarındaki detaylara vurgu yaptı. Özel tasarımlar, onun sanatının püf noktası olurken, hayali ise bu modelleri sergileyebileceği bir müze açmak.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.