DOLAR
34,14 -0,18%
EURO
38,02 0,4%
ALTIN
2.914,22 0,09%
BITCOIN
2.165.879,17 1,2%

Eskişehir'deki Bıçaklı Kavga Davası Devam Ediyor

Eskişehir'de bir kişinin ölümüne neden olan bıçaklı kavga davasında üç sanığın yargı süreci sürüyor.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 10:46

Eskişehir'deki Bıçaklı Kavga Davası Devam Ediyor

Eskişehir'de Kanlı Olayın Ardından Yargı Süreci

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen bir bıçaklı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, bir diğeri yaralandı. Olayla ilgili olarak yargılanan 3 sanığın duruşması, Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Sanıklar ve Duruşmanın Gelişmeleri

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Burak Z. (27) ve Tunahan Z. (23) ile merhum Fatih Bayar'ın ailesi ve avukatları katılırken, tutuksuz sanık Faruk Y. (17) duruşma salonuna gelmedi.

Sanık Tunahan Z, olay sırasında mağdur Fatih Bayar'ın kendisine hakaret ettiğini iddia ederek, "İlk vuran da kendisiydi. Geçen celse ailesinin baskısıyla bunu söyleyemedim. Çok pişmanım, keşke bu olay yaşanmasaydı," dedi.

Ailenin Talepleri ve Mahkeme Kararları

Fatih Bayar'ın babası Mehmet Bayar, oğlunun 18 bıçak darbesi ile hayatını kaybettiğini belirterek, sanıkların ağır ceza almalarını talep etti. Anne Ayşe Bayar ise sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederek, Faruk Y'nin tutuklu yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Ulusal Kriminal Bürodan gelecek raporun beklenmesine ve sanıkların mevcut durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın Detayları

Olay, 21 Ocak 2024'te iki grup arasında, yan bakma meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen bir kavgada yaşandı. Olay sırasında Fatih Bayar (37) ve arkadaşı Yasin T. bıçakla yaralandı. Bayar, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Hafif yaralanan Yasin T. ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay sonrası Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlılar Burak Z, Tunahan Z. ve Faruk Y.'yi gizlendiği yerde yakaladı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Burak Z. ve Tunahan Z., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.