DOLAR
34,01 0,15%
EURO
38,05 -0,24%
ALTIN
2.828,07 -0,95%
BITCOIN
2.123.607,37 -3,59%

Eski Tümgeneral İsrael Ziv: Gazze'den Hızla Çıkılmalı

İsrail'in eski komutanı Ziv, Gazze'den çıkmanın acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 14.09.2024 16:23
Güncelleme Tarihi: 16.09.2024 00:46

Eski Tümgeneral İsrael Ziv: Gazze'den Hızla Çıkılmalı

Gazze'den Acil Çıkış Çağrısı

İsrail ordusunun eski Tümgenerali Israel Ziv, ülkesinin Gazze Şeridi'ndeki mevcut durumunun kabul edilemez olduğunu dile getirerek, İsrail'in en kısa süre içinde bölgeden ayrılması gerektiğini vurguladı.

Kalıcı Çatışma ve Güvenlik Açmazı

Ziv, İsrail Kanal 12 televizyonunda gündeme getirdiği konularda, çatışmanın Netanyahu ve hükümetinin istikrar kaynağı haline geldiğini belirtti. Ziv, "Tarihimizdeki en uzun ve en yıpratıcı savaşın 12'nci ayındayız" diyerek, İsrail’in güvenlik durumunun daha da kötüleştiğine dikkat çekti.

Gazze'nin Durumu

Ziv, Gazze'nin bir "bataklık" olduğunu ifade ederek, İsrail ordusunun bu durumu düzeltmek için elinden geleni yaptığını ancak Hamas rejiminin değişmediği sürece çözümün mümkün olmadığını söyledi. "Askerlerimizin hayatı bu durumdan etkileniyor" diyen Ziv, Gazze'den çıkışın acilen gerekliliğini vurguladı.

Lübnan Üzerine Endişeler

Kuzeydeki Hizbullah ile yaşanan gerilimlere de değinen Ziv, Celil bölgesinin tehlikeleri ile ilgili uyarılarda bulundu. Ziv, Lübnan'a yapılacak olası bir kara müdahalesinin mevcut durumu daha da karmaşık hale getireceği uyarısında bulundu.

Ayrıca, Lübnan'a çıkmanın Hizbullah'ı ateşkese itmeyeceğini, aksine İsrail'e daha fazla misilleme yapılmasına neden olacağını ifade etti. "Bu, bölgede daha fazla belirsizlik yaratacak ve ülkemizin güvenlik durumunu daha da kötüleştirecektir," diyerek sözlerini tamamladı.