DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.122.607,13 -0,44%

Eski Hakim Fetullahçı Terör Örgütü Üyeliğinden Tutuklandı

8 yıldır aranıyordu. MİT ve Ankara Emniyet ortak operasyonuyla yakalanan eski hakim, tutuklandı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 23:11
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 23:11

Eski Hakim Fetullahçı Terör Örgütü Üyeliğinden Tutuklandı

FETÖ Üyeliği Şüphesi ile Yakalanan Eski Hakim Tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üyelik suçlamasıyla 8 yıl süresince aranan eski hakim Mustafa Karatay, 2 Ekim'de gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.

Ortak Operasyon Sonucu Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele Şubesi işbirliği ile düzenlenen operasyonla öğrenildi ki, Karatay, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki evinde saklanıyor. Gözaltına alınmasının ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'na sevk edildi.

Savcıya İfade Verdi

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi’ne getirilen Karatay, burada soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve ardından tutuklandı.

Operasyonun Arka Planı

8 yıldır kaçak olan ve meslekten ihraç edilen Karatay’ın evindeki aramalarda FETÖ’nün yönetimiyle iletişim kurması için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital materyallere el konuldu. Yapılan tespitler, Karatay’ın Signal uygulaması üzerinden örgüt ile bağlantısını sürdürdüğünü gösterdi.

Geçmişteki Görevleri

Ağır ceza mahkemesi başkanlığı ve özel yetkili hakimlik gibi pozisyonlarda bulunan Karatay; Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk gibi önemli isimlerin de yer aldığı 14 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev yapmıştı.