DOLAR
34,13 0,02%
EURO
38,1 -0,31%
ALTIN
2.901,97 -0,63%
BITCOIN
2.157.586,34 0,26%

Erzurum'da Hava Sporları Festivali Öncesi Deneme Uçuşları

Erzurum'da düzenlenecek Airfest Uzundere festivali öncesi sporcular, yüksek noktalardan deneme uçuşları gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 15:48

Erzurum'da Hava Sporları Festivali Öncesi Deneme Uçuşları

Airfest Uzundere Hava Sporları Festivali Öncesi Deneme Uçuşları

Erzurum'un Uzundere ilçesinde 26-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Airfest Uzundere" hava sporları festivali öncesinde, ekstrem sporcular deneme uçuşları yaptı.

Sporcular Yüksek Noktalardan Uçuş Gerçekleştirdi

Etkinlik çerçevesinde, ekstrem sporcusu Cengiz Koçak ve yamaç paraşütçüsü Ferdi Toy, festivale ev sahipliği yapacak bölgede yüksek noktalardan atlayışlar gerçekleştirdi.

Festivalin Detayları Paylaşıldı

Tortum Uzundere Yerel Eylem Grubu Derneği (TUYEG) tarafından organize edilen festival, Erzurum Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle hayata geçiriliyor. TUYEG Müdürü Musa Han, festivalde yurt içi ve yurtdışından toplam 10 sporcu davet ettiklerini belirtti. Han, uçuşların Tortum Gölü ve Balıklı Mahallesi mevkisinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Bölgeyi Tanıtacaklar

Koçak ve Toy'un uzun bir süre boyunca bölgenin keşfi için çalışmaları gerektiğini ifade eden Han, Avusturya'dan 3 yamaç paraşütü akrobasi dünya şampiyonu ve 7 Türk sporcu ile birlikte etkileyici gösteriler yapılacağını belirtti.

Tüm Duyurular Yapıldı

TUYEG Başkanı Bilal Özdemir, bu festivali dünya genelinde duyurmak istediklerini vurguladı. Ayrıca, Koçak, katılımcıların her birinin önemli sporcular olduğunu belirterek, amacın bölgenin tanıtımı olduğunu ifade etti.