Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, geliştirdiği iki adet kuru fasulye genotipi için Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi’ne tescil başvurusu yaptı. Bu genotiplerden biri yerel çeşitler listesinde, diğeri ise milli çeşitler listesinde yer almak üzere kaydedilmeyi bekliyor.
Nisan ayında sonuçlanması öngörülen başvurular ile birlikte, Erzincan’ın milli listesinde toplamda iki çeşit kuru fasulye bulunacak. Daha önce enstitü tarafından geliştirilen ve tescillenen 'Ergan Kuru Fasulye' çeşidi de bu listeye dahildir.
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Samet Karataş, başvurusu yapılan kuru fasulye genotipinin 'Işıl' ismiyle, yerel çeşit listesine girecek diğer genotipin ise 'Erzincan Dermasonu' ismiyle tescillenmesini umduklarını belirtti.
Karataş, enstitü tarafından geliştirilen 'Işıl' çeşidinin verim ve kalitesinin yüksek olduğunu vurguladı ve bu ürünün bölge çiftçileri tarafından tercih edileceğine inandıklarını ifade etti. Ayrıca, 'Erzincan Dermasonu' genotipi için 1 yıl, 'Işıl' çeşidi için ise 8 yıl çalışıldığını söyledi.
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen, iki adet kuru fasulye genotipi enstitü adına tescillenmek üzere başvuruda bulunuldu.
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen, iki adet kuru fasulye genotipi enstitü adına tescillenmek üzere başvuruda bulunuldu.