DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.144.705,82 0,57%

Erpiliç Rekabet Soruşturması Taahhütle Sonlandırıldı

Rekabet Kurulu, Erpiliç'in soruşturmasını taahhütler üzerine sonlandırarak şirketin uygulamalarını düzenlemeye karar verdi.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 11:13
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 11:13

Erpiliç Rekabet Soruşturması Taahhütle Sonlandırıldı

Erpiliç Üzerindeki Rekabet Soruşturması Son Buldu

Rekabet Kurulu, Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Ticaret AŞ (Erpiliç) hakkında yürütülen rekabet soruşturmasını, şirketin verdiği taahhütler doğrultusunda sonlandırma kararı aldı.

Rekabet İhlali İddiaları

Kurulun duyurusuna göre, Erpiliç'in bayilerine belirli bölgelerde ve müşterilerde kısıtlama getirerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği belirtilmişti. Şirket, yürütülen soruşturma sürecinde söz konusu iddialara yanıt olarak taahhüt başvurusunda bulundu.

Taahhütlerin Kabulü

Rekabet Kurulu, Erpiliç tarafından sunulan taahhütlerin, belirtilen rekabet sorunlarını çözüme kavuşturabilecek nitelikte olduğu için kabul edildi. Bu karar, taahhütlerin şirket açısından bağlayıcı hale getirilmesi ve soruşturmanın kapatılması yönündeydi.

Yeni Satış Düzenlemeleri

Erpiliç, alınan taahhütler doğrultusunda, İstanbul dışındaki illerde faaliyet gösteren bayilere çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyecek. Bu çerçevede, bayilik sözleşmelerinde aktif ve pasif satışlar net bir şekilde tanımlanacak ve bayilerin pasif satışlarına yönelik herhangi bir kısıtlama olmayacağı bilgisi açık bir şekilde bildirilecektir.