DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,05 0,03%
ALTIN
2.860,35 -1,19%
BITCOIN
2.161.461,98 -0,46%

Erkekleri Koruma Derneği, Erkek Hakları İçin Eylem Düzenledi

Başkentte erkek hakları savunucuları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplandı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 15:43
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 16:02

Erkekleri Koruma Derneği, Erkek Hakları İçin Eylem Düzenledi

Erkek Hakları Üzerine Eylem

Başkentte, Erkekleri Koruma Derneği üyesi bir grup, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiğini öne sürerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Mesajlarını Duyurmak İçin Toplandılar

Ellerinde, "Erkeklerin de kalbi var, çığlıklarını duyun" ve "Nafaka yükü köleliktir. Erkekler de özgürlük ister" yazılı dövizlerle slogan atan grup, taleplerini dile getirdi.

Başkan Bahri İnceler’in Açıklamaları

Eylemde konuşan Bahri İnceler, bireysel eşitlikten yana olduklarını belirterek, "Birçok baba evlatlarını göremiyor. Ne zaman çocuklarımızı annelerine versek, çocuklarınız bize düşman olarak geri dönüyor." ifadelerini kullandı.

Mağduriyetler ve Hukuki Sorunlar

İnceler, erkeklerin iftiraya uğradığını ve uzaklaştırma kararlarının keyfi alındığını savunarak, "Bir kadın hiçbir ispat olmadan kocasını evden atabiliyor. Bu adam evine dahi giremiyor, eşyalarını alamıyor. Kanunlarımız maalesef tamamen kadınların yanında. Erkek haklarının da önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Nafaka ve Adalet Talebi

"Ayrıca ölene kadar nafaka vermek istemiyoruz. Üç ay evli kalıyoruz, ömür boyu nafaka veriyoruz." diyen İnceler, haksız yere tacize uğramanın sonuçlarına da dikkat çekti.

Müzik ve Eğlence

Eylem sırasında grup üyelerinden oluşan bir bando ekibi tarafından müzikler çalındı, etkinlik atmosfere neşe kattı.

Başkentte, Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiği...

Başkentte, Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiği gerekçesiyle eylem yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde toplanan grup adına, Dernek Başkanı Bahri İnceler (sağda) açıklama yaptı.