DOLAR
34,01 -0,1%
EURO
37,91 -0,15%
ALTIN
2.800,69 0,02%
BITCOIN
2.106.220,48 -2,73%

Ergin Ataman'dan Pankart Tepkisi: Spor Siyasete Karışmamalı

Ergin Ataman, Panathinaikos'un Maccabi ile oynadığı maçta açılan siyasi pankarta sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 10:38
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 10:38

Ergin Ataman'dan Pankart Tepkisi: Spor Siyasete Karışmamalı

Ergin Ataman'dan Sert Açıklama

Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanan Maccabi Tel Aviv karşılaşmasında açılan siyasi pankartla ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyasi Pankart Tepkisi

Maç sırasında Rum taraftarlar tarafından açılan, "Yıllar süren yasa dışı işgal. Unutmuyoruz" yazılı pankart hakkında konuşan Ataman, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda, burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Bu duruma en sert şekilde tepki gösterdim."

Spor Salonları Dostluk İçindir

Tecrübeli teknik direktör, spor salonlarının siyasetten uzak durması gerektiğine dikkat çekerek, "Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir." dedi. Ataman, pankartı açan taraftarların, kendisine ve takımına destek veren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini vurguladı.

Başarı ve Dostluk Vurgusu

Ataman, Lefkoşa'daki turnuvada kendilerini çok iyi karşılandıklarını belirterek, "Panathinaikos'un efsanevi başarısına katkı sağlamak için buradayız. Turnuvanın dostluğa katkı yapacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu. Ayrıca, otelde düzenledikleri imza gününde birçok basketbolseverle bir araya geldiklerini aktardı.

Maç esnasında yaşanan olay sonrasında, Ataman hakeme itirazda bulunarak kendisini diskalifiye ettirmiş ve soyunma odasına gitmişti.