DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.147.688,25 0,44%

Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e Sert Mesajlar: Dini Fanatizm ve Filistin Meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti buluşmasında İsrail'in politikalarını ve Filistin halkının durumunu sert bir dille eleştirdi.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 19:43
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 19:43

Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e Sert Mesajlar: Dini Fanatizm ve Filistin Meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Buluşmasında Önemli Açıklamalarda Bulundu

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen AK Parti "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut İsrail yönetiminin dini fanatizmle hareket ettiğini belirterek, "İsrail'in niyeti ve hedefi açıktır" dedi.

Kongre Sürecini Duyurdu

Erdoğan, partinin kongre sürecine değinerek, bu süreci tazelenme ve büyük bir kucaklaşma fırsatı olarak göreceklerini ifade etti. "AK Parti ruhunu benimsemiş, değerlerimizi taşıyacak yeni isimlerle kadrolarımızı güçlendireceğiz," dedi.

Filistin'e Destek Mesajı

Farklı ülkelerde yaşanan çatışmalar üzerine konuşan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği soykırımı hatırlatarak, "364 günde 50 bine yakın masum insan katledildi." şeklinde konuştu. Türkiye'nin uluslararası platformlarda Filistin halkının savunucusu olduğunu belirtti.

İsrail ve Batı Ülkelerine Eleştiriler

Erdoğan, Batılı güçlerin İsrail'in barbarlıklarına karşı sesini çıkarmadığını belirterek, "Holokost utancından dolayı seslerini çıkaramıyorlar," dedi. Türkiye'nin, özgürlük ve insan hakları alanında duruşunu değiştirmeden Filistin halkının yanında olacağını vurguladı.

Haksızlıklar ve Savaş Politikaları

Erdoğan, "İsrail'in yayılmacı politikaları ve işgal girişimlerini durdurmazsak, sonuçlarını hepimiz göreceğiz," diyerek, uluslararası siyasetteki adaletsizliklere dikkat çekti.