Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Erdoğan açıkladı: Seyyanen zam beklentisine son noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kütahya'da yerel seçim mitinglerinde halka hitap etti. Ekonomi konusuna dair birçok açıklama yapan Erdoğan, emekli maaşları konusunda da önemli mesajları sundu.

Yayın Tarihi: 29.02.2024 08:31
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 08:31

Erdoğan açıkladı: Seyyanen zam beklentisine son noktayı koydu!

Seçimlere sayılı günler kala partililer seçim mitinglerine devam ediyor. Bu kapsamda Recep Tayyip Erdoğan da ülke genelinde miting programına dahil olurken, birbirinden çarpıcı açıklamalar ile ekonomi gündemine damga vurmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kütahya'da yerel seçim mitinglerinde halka hitap etti. Ekonomi konusuna dair birçok açıklama yapan Erdoğan, emekli maaşları konusunda da önemli mesajları sundu. Açıklamasında muhalefete karşı sundukları teklifleri değerlendiren Erdoğan seyyanen zam tekliflerine tepki gösterdi. 31 Mart yerel seçimlerinde rakiplere, ''kirli ittifaklar'' terimi ile hitap eden Erdoğan, bu partililere meydan bırakmayacaklarını açıkladı.

Türkiye Yüzyıllık kapsamında gelişmelere açık olarak yoluna devam edeceklerini belirten Erdoğan muhalefet tarafından emekli maaşlarına 7000 ve 10.000 liralık seyyanen zam yapılması taleplerini de eleştirdi. Bu rakamları karşılamak için devlet çalışanlarının yarısına maaş veremeyeceklerini ifade eden Erdoğan, 16 milyondan fazla emekli olduğunu ve 7000 lira zam olması durumunda aylık bütçeden 1.4 milyar TL çıkacağını bunun da imkansız olduğunu sözlerinin ekledi.

TL

EMEKLİ MAAŞLARI ARTACAK MI?

Erdoğan emekli maaşlarının arzu edilen seviyeye ulaşması için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Devleti adına daha çok çalışacaklarını belirten Erdoğan emeklilere, çalışmanın sonucu elde edilen gelirler kapsamında hak ettikleri payları vereceklerini belirtti

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM OLACAK MI?

seyyanen zam konusu uzun zamandır uzmanlar ve partililer tarafından talep olarak sunulmakta. Emekliyi heyecanlandıran seyyanen zam olup olmayınca konusunda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilirken Erdoğan seyyanen zamların emekli maaşları ödemeleri konusunda adaletsizliğe yol açabileceğini belirterek muhalefete yüklendi. Milletin ülkeyi ve devleti yönetme görevini kendilerine verdiğini belirten Erdoğan, ''Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istedikleri gibi atıp tutuyorlar'' dedi.

TL

EKONOMİYİ DÜZELTECEK ADIMLAR ATILACAK

Enflasyon rakamlarının hat safhada seyretmesine istinaden hayat pahalılığının üst sıralarda devam ettiği Şu günlerde dengeleri yerine oturtacaklarını belirten Erdoğan, yeni programları devreye soktuklarını da açıkladı. Bu kapsamda yıl sonu itibariyle bu programların sonuçlarını görüleceği konusunda değerlendirmelerini de açıkladı. Emekli maaşlarının arttırılması ve ekonomik istikrarın sağlama konusunda hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, vatandaşın refahının sağlamak adına bir çok yeni uygulamanın da devreye gireceği sözlerine ekledi