Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Enerji Projeleri İçin Acele Kamulaştırma Kararları

Enerji projeleri kapsamında Konya, Sakarya, Bursa ve Afyonkarahisar'da acele kamulaştırma kararları alındı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 09:01
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 09:01

Enerji Projeleri İçin Acele Kamulaştırma Kararları

Enerjide Acele Kamulaştırma Kararları

Ülkemizdeki enerji projelerinin hız kazanması amacıyla, Konya, Sakarya, Bursa ve Afyonkarahisar illerinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik önemli kararlar alındı. Bu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya'da Enerji Üretimi İçin Kamulaştırma

Özellikle Konya ilinde yapılacak olan Mavi Hidroelektrik Santrali (HES) ve yardımcı Güneş Enerji Santrali (GES) projeleri için gerekli alanlar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak. Taşınmazlar, tapuda Hazine adına tescil edilecek.

Afyonkarahisar'daki Linyit Madeni Projesi

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde, 4. Grup linyit madeni işletme ruhsatı bulunan sahada üretim sürecinin devam etmesi için bazı alanların Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından acele kamulaştırılması gündeme geldi.

Sakarya ve Bursa'daki Taşınmazların Kamulaştırılması

Ayrıca, Sakarya’nın Adapazarı ve Bursa’nın Karacabey ilçelerinde yer alan kompresör istasyonları projeleri çerçevesinde, enerji nakil hatları ve ilgili tesislerin inşası için gerekli taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından acele kamulaştırılacağı bildirildi.