DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.120.951,2 -0,36%

Enerji Bakanı Bayraktar'dan Kıtalar Arası Enerji İşbirliği Açıklaması

Bakan Bayraktar, Sao Tome ve Prinsipe ile enerji işbirliklerini değerlendirerek Türkiye-Somali ilişkilerini güçlendiriyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 14:33

Enerji Bakanı Bayraktar'dan Kıtalar Arası Enerji İşbirliği Açıklaması

Enerji Bakanı Bayraktar, Kıtalar Arası Enerji İşbirliğini Destekliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sao Tome ve Prinsipe Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bakanı Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile bir araya gelerek, hidrokarbon alanındaki işbirliklerini ele aldı. Bayraktar, bu görüşmeyi sosyal medya platformu X'te duyurdu.

Görüşmede Ele Alınan Konular

Bakan Bayraktar, görüşme ile ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "İstanbul'da Sao Tome ve Prinsipe Altyapı ve Doğal Kaynaklar Bakanı ile önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda ülkenin offshore sahalarında hidrokarbon alanındaki işbirliklerimizi geliştirme potansiyelimizi irdeledik. Somali ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde kıtalar arası enerji çalışmalarımızı genişletmek için uluslararası enerji diplomasisini sürdürüyoruz."

Somali ile Enerji İşbirliği

Diğer yandan, bugün Türkiye-Somali ilişkileri açısından tarihi bir dönüm noktası yaşanıyor. Türkiye'nin gururu olan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, İstanbul Boğazı'nda düzenlenen bir törenle Somali'ye açılmak üzere yola çıkıyor. Bu misyon, Türkiye ile Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması sayesinde hayata geçiriliyor ve Somali sularında işbirliği ile keşif faaliyetlerinin artmasına katkı sağlıyor.

Bu anlaşma, Savunma ve Ekonomi İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nın bir parçası olarak büyük bir önem arz ediyor.