Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Endonezya'nın Yeni Başkenti Nusantara'da Çalışmalar Devam Ediyor

Joko Widodo, yeni başkenti Nusantara'daki başkanlık ofisinde resmi görevine başladı ve önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 12:33
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 12:33

Endonezya'nın Yeni Başkenti Nusantara'da Çalışmalar Devam Ediyor

Endonezya'nın Yeni Başkenti Nusantara'daki Gelişmeler

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Borneo Adası'ndaki Doğu Kalimantan eyaletinde inşaat aşamasında olan yeni başkent "Nusantara"daki başkanlık ofisinde göreve başladığını duyurdu.

Resmi Toplantılar ve İlk Görüşmeler

Basın toplantısında, Widodo, Nusantara'daki yeni ofisinde resmi toplantılara başladığını ifade etti. Yeni başkanlık ofisindeki ilk işinin Nusantara kalkınma yetkilileri ile görüşmek olduğunu belirten Widodo, yerel idarecilerle de görüşme planladığını aktardı.

Garuda Başkanlık Sarayı ve Altyapı Sorunları

Widodo, yapım aşamasındaki Garuda Başkanlık Sarayı'nın inşaatının durumunu gözden geçirmek için Nusantara'da bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, başkanlık ofisinde su ve elektrik bağlantılarında herhangi bir sorun olmadığını, inşaat sürecinin ise "iyi ilerlediğini" vurguladı.

Hedefler ve Gelecek Planları

Geçtiğimiz haziran ayında, yeni ofisi için büyük bir heyecan duyduğunu belirten Widodo, yeni başkentte Ağustos ayında kutlanacak olan Bağımsızlık Günü etkinlikleri kapsamında resmi açılışın yapılmasının planlandığını ifade etti.

Cakarta'nın Taşınmasının Gerekliliği

Hükümet, mevcut başkent Cakarta'yı, aşırı nüfus ve altyapı sorunları gibi etkenler nedeniyle taşımaya karar verdi. Cakarta’nın 10 milyonluk nüfusu ve yıl boyunca meydana gelen yeni doğal afetlerden dolayı yer altı sularının aşırı kullanımı kentin kuzey bölgesinin hızla batmasına yol açmış durumda.

Çevresel Endişeler

Hükümet, Cava Adası'ndaki aşırı nüfus yükünü azaltmayı ve kaynakları ülke geneline yaymayı hedefliyor. Ancak çevreciler, Doğu Kalimantan’daki yağmur ormanlarının orangutan, güneş ayıları ve uzun burunlu maymun gibi türleri barındırdığını belirterek bu taşınmanın çevre kirliliğine yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunmuşlardır.