DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.151.141,78 0,28%

Endonezya, Doğu Asya Zirvesi'nde Filistin'in Tanınmasına Çağrıda Bulundu

Endonezya, Doğu Asya Zirvesi'nde Filistin Devleti'nin tanınması için çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 11:10

Endonezya, Doğu Asya Zirvesi'nde Filistin'in Tanınmasına Çağrıda Bulundu

Endonezya'dan Filistin Devleti'ne Destek Çağrısı

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Maruf Amin, 19. Doğu Asya Zirvesi'nde Filistin Devleti'nin tanınması için tarihi bir çağrıda bulundu.

ASEAN Zirvesi'nin Öncesinde Yapılan Açıklama

Antara News'in bildirdiğine göre, Amin, Laos'un başkenti Viyentiyan'da gerçekleştirilen toplantılarda, "Uluslararası hukukun uygulanmasında tarafsız olunmalıdır. Aksi takdirde yeni çatışmaların doğabileceğinden endişe ediyorum," ifadelerini kullandı.

İki Devletli Çözüm Vurgusu

Amin, sözlerini sürdürerek, "Filistin meselesinin çözümünde iki devletli modelin esas alınması gerektiğini vurguluyorum," dedi. Filistin halkının sürekli olarak adaletsizlik ve insani krizlerle yüzleştiğine dikkat çekti.

Uluslararası Hukuka Saygı

Amin, "Çatışma yalnızca Gazze ve Batı Şeria ile sınırlı kalmıyor. Bu tür uluslararası hukuk ihlallerinin devam etmesine izin veremeyiz," şeklinde konuşarak uluslararası toplumun sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Katılımcı Ülkeler ve Durumları

19. Doğu Asya Zirvesi'nde ASEAN üyesi Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Kamboçya ve Myanmar ile birlikte, Çin, ABD, Rusya, Japonya, Avustralya, Hindistan, Güney Kore ve Yeni Zelanda temsilcileri de yer aldı. Ancak ABD, Singapur, Myanmar, Japonya, Avustralya, Güney Kore ve Yeni Zelanda, henüz Filistin Devleti'ni resmi olarak tanımamaktadır.