DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.244.475,59 -0,09%

Endonezya Dışişleri Bakanı BMGK'ye İsrail'in Zulmünü Durdurma Çağrısında Bulundu

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, BMGK'yı Filistin için harekete geçmeye davet etti.

Yayın Tarihi: 28.09.2024 20:26
Güncelleme Tarihi: 28.09.2024 20:26

Endonezya Dışişleri Bakanı BMGK'ye İsrail'in Zulmünü Durdurma Çağrısında Bulundu

Endonezya Dışişleri Bakanı'ndan Kritik Açıklamalar

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) İsrail'in zulmünü durdurmaya çağırdı. New York'taki BM 79. Genel Kurulu'nda konuşan Marsudi, Endonezya'nın Filistin halkına yönelik adaletsizliğe sessiz kalamayacağını vurguladı.

Filistin'e Destek Mesajı

Marsudi, Filistinlilerin bağımsız bir devlete sahip olma haklarının yanı sıra Gazze'de 41 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Batı Şeria ve Lübnan'daki durumun giderek kötüleştiğini belirten Marsudi, Güvenlik Konseyinin nasıl harekete geçeceğini sordu:

"Bu yeterli değil mi? Güvenlik Konseyi, İsrail'in zulmünü durdurmak için ancak tüm Filistinliler yerlerinden edildiğinde veya 100 bin Filistinli öldürüldüğünde mi harekete geçecek?"

Netanyahu'nun Açıklamalarına Tepki

Marsudi ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını eleştirdi. Netanyahu'nun İsrail'in barış arayışında olduğunu belirttiği anı hatırlatarak, "Gerçekten mi? Dünkü konuşmasından sonra, İsrail Beyrut'a büyük bir hava saldırısı düzenledi. Bu gerçeklere nasıl inanacağız?" dedi.

İki Devletli Çözüm Vurgusu

Marsudi, Netanyahu'nun savaşın devam etmesini istemesi üzerine, İsrail'e bu zulmü durdurması ve iki devletli çözüm konusunda baskı yapılması gerektiğini ifade etti. BM üyelerinin büyük çoğunluğunun iki devletli çözümü desteklediğini vurgulayan Marsudi, diğer ülkeleri Filistin devletini tanımaya davet etti.