DOLAR
34,15 -0,09%
EURO
38,2 -0,01%
ALTIN
2.927,97 -0,48%
BITCOIN
2.234.746,41 0,55%

Endonezya'dan Filistin'e Destek: BM Genel Kurulu'nda Acil Oturum

Endonezya'nın BM Temsilcisi Nasir, Filistin'in karar tasarısını destekleyeceklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 17.09.2024 20:15
Güncelleme Tarihi: 17.09.2024 20:15

Endonezya'dan Filistin'e Destek: BM Genel Kurulu'nda Acil Oturum

Endonezya'dan Filistin'e Destek

Endonezya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Arrmanatha Nasir, BM Genel Kurulu'ndaki acil oturumda önemli açıklamalarda bulundu. Nasir, Filistin'in sunduğu karar tasarısını içtenlikle destekleyeceklerini belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın Vurgusu

Nasir, konuşmasında Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarının, İsrail'in Filistin'i işgalinin yasa dışı olduğunu açıkça ortaya koyduğunu hatırlatarak, uluslararası hukukun küresel istikrarın temelinde yer aldığını ifade etti.

İşgalin Sona Ermesi Gerek

Harekete geçilmemesinin Filistin halkının acı çekmesine neden olduğunu söyleyen Nasir, Genel Kurul'un UAD kararı uyarınca sorumluluk alması gerektiğini vurguladı ve işgalin bir an önce sona ermesi gerektiğini dile getirdi.

Filistin'in Eşit Hakları

Nasir, Filistin'in kendi kaderini tayin etme hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, tüm ülkelerin Filistin'i tanımalarını ve BM'nin tam üyeliği için destek olmalarını istedi. Ayrıca, sistemi ayakta tutmak için apartheid ve ayrımcılığa son verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Karar Tasarısı İçeriği

Filistin'in sunduğu karar tasarısında, İsrail'in işgalini derhal durdurması ve yeni yerleşim faaliyetlerine son vermesi talep ediliyor. Ayrıca, üye ülkelerden uluslararası hukuk çerçevesinde yükümlülüklerini yerine getirmeleri isteniyor. Karar tasarısı, İsrail'in işlediği hukuksuzlukları reddetmeleri ve gerekli yaptırımları uygulamalarını öngörüyor.