Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

En iyi Rabbit r1 yapay zekâ özelliklerinden bazıları ChatGPT'ye geliyor!

ChatGPT'nin yapamadığı birçok şeyi yapabilen Rabbir r1’in bazı özelliklerinin ChatGPT’ye geleceği öğrenildi. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 09.02.2024 17:21
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 17:21

En iyi Rabbit r1 yapay zekâ özelliklerinden bazıları ChatGPT'ye geliyor!

Akıllı telefon benzeri bir yapay zekâ cihazı olan Rabbit r1, Tüketici Elektroniği Fuarı’nın en heyecan verici ürünlerinden biriydi. Sorularınızın ve istemlerinizin çoğunu yanıtlayabilen ChatGPT gibi sadece üretken bir yapay zekâ değil. R1, uygulamalarınızla etkileşime girebilen ve sizin için görevleri yerine getirebilen yeni bir yapay zekâ türü sunuyor.

Rabbit, bu tür yapay zekâ özelliklerini güçlendirmek için bir "büyük eylem modeli" (LAM) kullanırken, büyük dil modelleri (LLM) ChatGPT ile yapabileceğiniz gibi daha yaygın özellikler sunuyor. Perplexity, Rabbit r1'de bu özellikleri kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

Başka bir deyişle, Rabbit r1, ChatGPT'nin yapamadığı birçok şeyi yapabiliyor. Google ve Microsoft'un ChatGPT rakipleri de bunu yapamıyor. Bununla birlikte, OpenAI'nin bir sonraki planları hakkında yeni bir rapor, ChatGPT yaratıcısının, tıpkı Rabbit r1'de olduğu gibi, cihazınızı yapay zekâ yardımıyla kontrol etmenizi sağlayacak özellikler geliştirmek istediğini gösteriyor.

rabbit

RABBİT R1'E BENZER BİR İŞLEVSELLİK SUNACAK

Rabbit r1, LAM eğitimi sayesinde uygulamaların nasıl çalıştığını biliyor. Uygulamalarınızda oturum açtığınızda, r1'e aksi takdirde telefonu çıkarmanızı gerektirecek şeyleri sizin için yapmasını söylemenize imkân tanıyor. Örnekler arasında çevrim içi yemek siparişi vermek, taksi rezervasyonu yapmak ve hatta bir aile tatili için otel ve uçak bileti satın almak yer alıyor.

Bu, kulağa biraz da korkutucu geliyor. Zira yapay zekâya uygulamalarınız üzerinde böyle bir kontrol vermeniz ve Rabbit gibi bir şirkete verilerinizin güvenliğini ve gizliliğini emanet etmeniz gerekiyor.

Bunun bir başka örneği ise bilgi işlem görevlerinizin çoğu için yapay zekâyı kullanmanızı ve ekranları unutmanızı isteyen bir şirket olan Humane. Humane'in hedefleri yakın gelecek için çok büyük. Şirketin ayrıca, kullanıcıları biraz daha heyecanlandırmak için Humane AI Pin'in nasıl pazarlanacağı konusunda Rabbit’ten bir şeyler öğrenebileceği belirtiliyor.

Öte yandan, OpenAI CEO'su Sam Altman'ın Jony Ive'ın yardımıyla yapay zekânın iPhone'unu inşa etmek istediği bildiriliyor. Bu cihazın daha iyi olmasa bile Rabbit r1'e benzer bir işlevsellik sunması gerekecek. Bu kapsamda, yapay zekâyı soru sormak ve fotoğraf düzenlemekten daha fazlası için kullanmaya izin vermesi bekleniyor.