DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.122.936,46 -0,45%

En az lise mezunu memur alımı başladı! KPSS şartsız, başvurular açıldı

Kamu personeli alımlarında, KPSS taban puanı şartı olmadan lise mezunu adaylar için başvurular kabul edilecek. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 07.07.2024 17:24
Güncelleme Tarihi: 07.07.2024 17:24

En az lise mezunu memur alımı başladı! KPSS şartsız, başvurular açıldı

Ordu Üniversitesi, Rektörlük bünyesinde istihdam edilmek üzere toplam 13 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda, 4 Destek Personeli, 2 Destek Personeli ve 7 Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için başvuruların kabul edileceği belirtilirken, en dikkat çekici özelliklerden biri KPSS taban puanı şartının aranmaması oldu.

Başvuru şartları arasında adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. Adayların herhangi bir KHK ile kamu görevinden çıkarılmamış olmaları, herhangi bir kamu kurumunda 4/B sözleşmeli olarak çalışmıyor olmaları, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmaları ve görevlerini yapmaya engel bir sağlık sorunu bulunmamaları gerekiyor.

REKTÖRLÜK'TEN 13 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI

iş başvuru rektörlük

Başvuru nitelikleri ise adayların 2022 KPSS'ye girmiş olmaları ve KPSSP94 veya KPSSP93 puan türlerinden en az birinde puanları hesaplanmış olmaları şeklinde belirtiliyor. Destek Personeli pozisyonları için lise veya dengi okul mezunu olma şartı aranırken, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonları için önlisans mezunu olma şartı ve özel güvenlik eğitimini başarı ile tamamlama gerekliliği bulunuyor. Ayrıca, Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonları için silah kullanma yetkisi, vardiya usulü çalışmaya engel olmama, belirli boy kriterleri (erkek adaylar için en az 1.70 m, kadın adaylar için en az 1.65 m) gibi şartlar da aranıyor.

Başvurular 9 Temmuz 2024 tarihine kadar kabul edilecek olup, adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvuru yapabilecekler. Başvuruların şahsen ve elden Üniversite Personel Daire Başkanlığı'na yapılacağı belirtilirken, gerekli belgeler ve başvuru formu için Ordu Üniversitesi'nin resmi web sitesinin ziyaret edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Detaylı bilgi için Ordu Üniversitesi'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.