Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emine Erdoğan 'Yılın Kareleri'nde 6 fotoğrafı oyladı!

Anadolu Ajansı’nın (AA) düzenlediği Yılın Kareleri oylamasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katılım gösterdi.

Yayın Tarihi: 22.02.2024 11:17
Güncelleme Tarihi: 22.02.2024 11:17

Emine Erdoğan 'Yılın Kareleri'nde 6 fotoğrafı oyladı!

Anadolu Ajansı muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Emine Erdoğan, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz’den bilgi de aldı. 

Erdoğan, haber kategorisinde Enes Yıldırım’ın “Boğazda bir dev” isimli fotoğrafını seçti. Fotoğraf ise Türk donanmasının İstanbul Boğazı’ndaki tarihin en uzun geçidini konu alıyordu. 

emine erdoğan

Çevre-yaşam kategorisinde ise Emine Erdoğan, kuraklık tehdidine dikkat çeken Oğuz Yeter’in “Kuraklık Köprüsü” isimli fotoğrafını seçti. Aynı kategoride Ali Fatih Akçay’ın “Doğal Renkler” isimli fotoğrafını da oylayarak spor kategorisine geçti. 

Emine Erdoğan’ın spor kategorisindeki seçimi ise Gine’deki çöp yığınlarını gösteren Annika Hammerschlag'ın "Çöplük topçuları” isimli fotoğrafından yana oldu. 

“Yanımda ol anne”

İsrail’in işgal edilmesinin ardından Gazze’de çocukların yaşadığı korkunç şartları ve insanlık dramını dile getiren Emine Erdoğan, “Gazze: Kanıt” isimli kategoride de seçim yaptı. Aralarında çocukların da yer aldığı yaralı grubunun Aksa Hastanesi’ne götürüldüğü anı kaydeden Ashraf Amra'nın "Yanımda ol anne” isimli fotoğraf oldu. 

emine erdoğan yılın kareleri

“Deprem: Umut” kategorisinde de Mehmet Ali Özcan’ın “Depremzede bebekler” fotoğrafını seçti. Fotoğrafta deprem bölgesinden getirilen 16 bebek yer alırken, fotoğrafa konu olan bebekleri Emine Erdoğan bizzat karşılamıştı. 9 Şubat 2023’te Etlik Hastanesi’nde tedavilerini yakından takip etmişti.