DOLAR
34,1 -0,1%
EURO
38,12 0,06%
ALTIN
2.913,37 0,1%
BITCOIN
2.196.740,46 -0,35%

Emine Erdoğan'dan Zeina Katbay için Başsağlığı Mesajı

Emine Erdoğan, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Zeina Katbay için taziye mesajı yayınladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 23:35
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 23:35

Emine Erdoğan'dan Zeina Katbay için Başsağlığı Mesajı

Emine Erdoğan'dan Taziye Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Zeina Katbay için sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı.

Hatıralardaki Zeina

Emine Erdoğan, 2020 yılında Gambiya Uluslararası Maarif Okulları açılışında hatıra fotoğrafı çektirdiği Zeina'nın, annesi Muna Kutbay ve iki kız kardeşi Zahraa ile Banin ile birlikte, 23 Eylül tarihinde Lübnan’ın Hanaway bölgesinde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybettiğini öğrendiğini belirtti.

Bağışlama ve Adalet Dileği

Emine Erdoğan, paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Gözlerini acıya kapatanlar, yüreklerinde zulmün izini taşır. 2020 yılında Gambiya'daki okul açılışında hatıra fotoğrafı çektirdiğim Zeina'nın, annesi ve kız kardeşleri ile birlikte İsrail saldırılarında şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ömürlerinin baharında katil İsrail tarafından hayattan koparılan masum anneye ve kızlarına Allah'tan rahmet, geride kalan sevdiklerine sabır diliyorum. Sadece bir aileyi değil, tüm insanlığın onurunu ve adalet duygusunu paramparça eden vahşetin sorumlularından, her bir canın hesabının sorulmasını temenni ediyorum."

Bu açıklama, yaşanan trajedinin uluslararası düzeyde yankılanmasına ve adalet arayışının önemine bir çarpan niteliği taşıyor.