DOLAR
34,11 -0,07%
EURO
38,15 0,01%
ALTIN
2.913,9 0,08%
BITCOIN
2.186.266,45 0,16%

Emine Erdoğan'dan Geleneksel Türk Çeyizi Tanıtımına Övgü

Emine Erdoğan, New York'taki geleneksel Türk çeyizi tanıtımında, Anadolu kültürünün derinliğine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 11:40

Emine Erdoğan'dan Geleneksel Türk Çeyizi Tanıtımına Övgü

Emine Erdoğan'dan Çeyiz Programına Dair Önemli Mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, New York'ta düzenlenen geleneksel Türk çeyizi tanıtım programına katıldığını duyurdu. Programda, Türk çeyizinin kültürel önemi üzerine düşülen notları paylaştı.

Kültürel Mirasın Önemi

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Her çeyiz, bir anne yüreğinden kızına uzanan sevgiden oluşan bir emanet. Her motif, yalnızca bir süs değil; kadim Anadolu'nun ruhunu, binlerce yıllık kültür birikimini, sabrını ve gücünü temsil ediyor," dedi.

Programın Katılımcılarına Teşekkür

New York'taki "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" programında devlet başkanı eşlerine, uluslararası kuruluş temsilcilerine ve tüm misafirlere teşekkür ederken, Türk kültürünün önemli bir parçası olan çeyizlerin dünya çapında tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.

Olgunlaşma Enstitüleri ve Projeler

Emine Erdoğan, Olgunlaşma Enstitüleri'nin 1945'ten bugüne kadar bu kültürel mirası yaşatmak için çalıştığını belirtti ve "Türk İğnesinin Mucizesi" projesinin sandıklardaki değerleri yeniden canlandırdığını sözlerine ekledi. Ayrıca, bu benzersiz eserlerin, Türkiye'nin sanatla dolu yüzünü global bir markaya dönüştürecek potansiyele sahip olduğu inancını dile getirdi.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Olgunlaşma Enstitüleri ve Bohça projesine de referans vererek, bu çalışmaların sürdürülebilirliği adına önemine değindi.