DOLAR
34,11 0,03%
EURO
38,16 -0,5%
ALTIN
2.920,92 -1,29%
BITCOIN
2.191.874,59 -1,36%

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Sıfır Atık Çalışmaları Üzerine Görüştü

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile Sıfır Atık projeleri ve COP29 üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 21:20
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 21:20

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Sıfır Atık Çalışmaları Üzerine Görüştü

Emine Erdoğan ve Antonio Guterres Arasında Önemli Görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Bu görüşme, BM Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak gerçekleştirildi ve kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

Görüşmenin İçeriği

Erdoğan, Guterres'e yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Küresel Ölçekte Atık Yönetimi ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusundaki çalışmaları paylaştı. Bu önemli konuda BM'nin destek almasının kendileri için mutluluk verici olduğunu vurguladı.

COP29 ve İklim Değişikliği Konferansı

Kasım ayında Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29) hakkında bilgi veren Emine Erdoğan, konferansta sıfır atık temalı etkinliklerin düzenlenmesinin planlandığını belirtti. Danışma Kurulunun üçüncü yüz yüze toplantısının da bu konferans sırasında gerçekleştirileceğini ifade etti.

Savaşların Doğaya Etkisi

Son dönemdeki savaşları üzüntüyle izlediklerini dile getiren Erdoğan, savaşların doğal kaynakları kirlettiğini ve iklim krizini derinleştirdiğini aktardı. Görüşmede savaşın tahribatlarının yaşam alanlarını etkilediğine dikkat çekerek, doğanın sessiz bir kurban haline geldiğini vurguladı.

Sosyal Medya Paylaşımı

Görüşmenin ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Emine Erdoğan, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Sıfır Atık Danışma Kurulu kapsamındaki çalışmalarımızı ele aldık. Kendisine COP29 marjında gerçekleştirilecek Danışma Kurulumuzun üçüncü resmi toplantısına katılması için davetimi ilettim. Sayın Guterres’e gösterdiği destek için teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.