DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.058,34 -0,46%

EMEP Milletvekilleri İşçi Kıyımı ve Anayasa Mahkemesi Kararı Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

EMEP'li milletvekilleri işçi çıkarımları ve Anayasa Mahkemesi'nin kararları üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 16.08.2024 12:58
Güncelleme Tarihi: 16.08.2024 12:58

EMEP Milletvekilleri İşçi Kıyımı ve Anayasa Mahkemesi Kararı Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

EMEP'li Milletvekilleri Gündemi Değerlendirdi

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Türkiye'deki işçi sorunları ve siyasi gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşçi Kıyımı Eleştirildi

Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında büyük şirketlerin ödemeleri gereken vergileri ve aldıkları destekleri eleştirdi. Demir, bu şirketlerin küçülme bahaneleriyle yüzlerce işçiyi işten çıkardığını ileri sürdü. Bu durumu, üç işçinin yaptığı bir işi bir işçiye yaptırma çabası olarak nitelendirdi.

Demir, Türkiye’de işçi ve emekçilerin yeterli örgütlülüğü sergileyemediğini ve sendikal bürokrasinin işçileri oyaladığını belirtti. Özellikle yerel seçimlerden sonra, parti gözetmeksizin birçok belediyede işçi kıyımının yaşandığını kaydetti.

Örnek Olay: Gaziantep Şehitkamil Belediyesi

Demir, işten çıkarmaların en somut örneğinin Gaziantep Şehitkamil Belediyesi'nde yaşandığını belirtti. Belediye, uzun yıllar sonra AK Parti'den CHP'ye geçmişken, seçimlerden sonra temizlik işlerinde çalışan ve seçimler öncesinde kurulmuş olan 67 işçinin işten çıkarıldığını dile getirdi. Bu işten çıkarmaları “Kabul edilemez” sözleriyle eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Kararı Hakkında Değerlendirme

EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Anayasa Mahkemesinin Can Atalay ile ilgili kararına yönelik TBMM'nin olağanüstü toplantısında yaptığı değerlendirmede, AYM'nin Atalay hakkında ihlal kararı vermesine rağmen bu kararın yok sayıldığını savundu.

Bayhan, “AYM kararı Mecliste okunmalıdır. Hatay halkının iradesine konulan ipotek kaldırılmalıdır. Can Atalay bir an önce tahliye edilmelidir ve yemin edip görevine başlamalıdır.” şeklinde konuştu. Bu ifadelerle, Meclisteki siyasi anlayışa karşı bir kez daha tepkilerini dile getierek Hatay halkının iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.